fbpx

despre tineri în politica moldovenească.

Au trecut două săptămâni de la ultimele alegeri în Parlamentul Republicii Moldova. Două săptămâni în care cea mai importantă temă despre noii/vechii aleși ai poporului s-au axat pe socialista Radvan care s-a fotografiat în timpul odihnei cu amicii în ipostaze mai puțin normale. Fotografii de genul dat avem probabil toți. Unii poate și mai triste sau și mai aiurea.

Radvan, vrem noi sau nu vrem, este cea mai tânără deputată din parlamentul actual. Ea are 23 de ani. Împreună cu un coleg de la PSRM, o colegă de la PLDM și Constantin Țuțu de la PD sunt tinerii Parlamentului.

În 2009 la putere a venit așa-numita generație nouă. Oameni veniți de prin ONG-uri și organizații active. Oameni care au adus schimbarea europeană. Oameni care trebuiau să stirpească corupția și restul viciilor societății moderne. Și le-a reușit. Le-a reușit să își umple buzunarele și să se îmbogățească. Foarte puțini din cei ajunși la putere au rămas cu coloană vertebrală. Puterea corupe și acest fapt nu poate fi neglijat.

În acești 5 ani au mai apărut și proiecțele politice noi. Unele chiar pornite de ”tineri”. Unul din ele, Mișcarea Democrația Acasă, a fost doar un proiect fantomă finanțat la început de un oarecare Căldare, după asta a dispărut, pe urmă a reapărut doar pentru alegeri.

Un alt proiect a fost lansat de către Batereanu, fost paznic la PLDM și de alți doi sau trei oameni care vroiau în politică și nu aveau de la cine cere bani. Proiectul s-a lansat pe un val de susținere a tineretului. Au fost chiar câțiva oameni foarte buni care l-au crezut dar care au plecat odată cu aspirațiile mărețe ale ”liderului”. Între timp proiectul ghiocelul/urs s-a bâhlit și a fost cumpărat de proprietarul Partidului Democrat. Atât Batereanu cât și ceilalți doi au ajuns la PD 🙂

Probabil în scurt timp vor mai apărea proiecte cu implicarea tinerilor. Mai ales că este nevoie de un proiect proEuropean general care ar avea și o aripă de tineret puternică. Doar că există o mică condiție, tinerii trebuie să aibă un trecut corect, curat și nepătat. Ceea ce e greu de găsit.

O zi bună vouă.

Fotografie furată de pe unimedia 🙂

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?