fbpx

Cât costă oamenii din justiție? Cazul Pavlovschi. #cedo #fălești

Faceți cunoștință, Stanislav Pavlovschi:

Judecător CEDO din partea Moldovei în timp ce la putere erau c(g)omicii. Acum este avocat.

Două replici ale Domniei Sale:

Începând cu anul 2010-2011-2012, eu am fost nemijlocit implicat în formularea politicilor în domeniul reformării justiției la noi în Moldova, în calitate de expert din partea Uniunii Europene. Noi am făcut raportul de evaluare, noi am identificat cele mai serioase gafe care există la noi în sistemul nostru.

Link – http://www.europalibera.org

A doua replică:

Argumentul adus de Ministerul Justiției că Congresul partidului ar fi trebuit să se desfășoare cu trei zile mai târziu de cât a avut loc și că din această cauză nu sunt recunoscute deciziile luate de delegați nu are nici o legătură cu partea juridică a cazului. Argumentul este o aberație completă.
….

Abordarea mea în astfel de cazuri se bazează pe practica Curții de la Strasbourg și pe articolul 11 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care garantează dreptul la întrunire. Acest articol se aplică inclusiv în cazurile în care este vorba de partide politice.

Replică din cadrul unui interviu pentru site-ul panarama.md

Astăzi apare documentul că cererea unui oarecare tânăr de la Fălești este respinsă de CEDO. Link – http://inprofunzime.md/

Eu am doar o întrebare, mai degrabă către Uniunea Europeană, decât față de ”distinsul” avocat: Ce fel de experți plătiți Dvs pentru a consulta reforma în justiție?

P.S. Oare cut au costat ”padrujelele” pe care le-au cumpărat de la MJ?

Sursă foto: europalibera.org

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?