fbpx

voronin și crizele din Moldova // răzgânditorul

Ieri scriam despre cât de des își schimbă pozițiile fostul președinte al Republicii Moldova, vladimir voronin, față de Uniunea Europeană. Azi vreau să vă amintesc faptul că oriunde e voronin se începe o criză.

Una dintre primele crize provocate de voronin a fost cea de prin 2003 cu privire la Memorandumul Kozak. Al nostru președinte a umblat cu fofârlica o bucată de an cu provocări și propuneri pe la Moscove și rusii și a încurajat un bun prieten a lui putin să propună un plan de reglementare a diferendului transnistrean. În ziua în care președintele de atunci și de acum al rusiei trebuia să ajungă în Moldova la semnare voronin s-a răzgândit. putin s-a supărat. Dar la subiectul ”voronin vs putin” trebuie de scris aparte.

O altă criză a fost provocată de către voronin în aprilie 2009. Probabil aici trebuie să explic cel mai puțin. Președintele de atunci a lăsat evenimentele să se petreacă așa cum au fost. Doar că în cadrul protestatarilor a inflitrat o mulțime de tineri care au fost eliberați pe câteva zile din închisorile și locurile de detenție. Sunt destule dovezi dar nu prea înțeleg de ce nimeni nu le expune. Poate peste încă câțiva ani.

O a treia criză pe care voronin nu neapărat a provocato dar în care a fost un catalizator important a fost criza din 2013. Criza începută la ”Pădurea Domnească” a fost un moment propice pentru voronin de a arăta cât de dual este. În unele zile vota după placul stăpânului său care este proprietar al PD-ului, în alte zile, pentru a arăta că poate face și altceva, vota împreună cu Filat. Se juca de-a țara în bunghi așa cum s-a jucat cu ea în cei 8 ani de zile. Într-un final cei doi Vlazi s-au înțeles dar voronin așa și a rămas cu buza umflată și a dovedit încă o dată că este un oportunist.

Deja despre criza din partid, cea mai recentă știți toți. Dar despre ea probabil tot trebuie de scris aparte.

Doar Moldova, doar voronin, doar oportunism 🙂

Între timp nu uităm să votăm în sondajul lansat ceva timp în urmă pe blog.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?