fbpx

voronin și Uniunea Europeană // răzgânditorul

De câteva luni voronin a întors macazul. Acum brusc l-a apucat dorul de Uniunea Europeană. El brusc a înțeles că viitorul lui este acolo. Viitorul lui și a partidului său. Asta deși de câțiva ani are case în Austria, Elveția și Germania. Asta deși de câteva zeci de ani își hodinește oasele prin Cehia sau Croația. Asta deși toți nepoții lui au învățat în Europa.

sursă foto: zdg.md

voronin s-a răzgândit. Așa cum s-a întâmplat de câteva zeci de ori în ultimul deceniu. Decizii și răzgândiri care au costat Moldova mult, și nu doar financiar. Ba era prieten cu putin, ba nu. Ba o apuca la stânga ba la dreapta. Ba era prieten cu Băsescu ba deja spunea că președintele României este un adevărat dușman al Moldovei. Ba zicea că pe 7 aprilie a fo revoluție ba că nu. Albul și negrul își schimbă locurile în viziunea voronistă în dependență de ce găină îl apucă de fund probabil.

Zilele ăsta marele răzgânditor a înțeles că anume el a stat la bazele integrării europene a Republicii Moldova. El și-a amintit că a semnat ceva documente cu europene care, în viziunea lui ”genială”, au stat la baza proceselor eurocentriste care au loc acum în Republica Moldova. Omul este într-atât de naiv că mai crede că electoratul îl va crede. El în naivitatea lui crede că orice prostie pe care o îndrugă este credibilă.

Eu nu m-aș mira dacă, în cazul în care Moldova va fi cândva membră a UE să apară panouri că anume el este făuritorul visului european al Moldovei. Să apară cu un sac de ciment și niște piatră de Cosăuți construind fundamentul european. Să nu fi fost voronin la putere deja eram în UE. Am pierdut 8 ani în care nu ne-am urnit nici la stânga nici la dreapta. Am stat în mocirlă. Doar că unii uită prea repede ce a fost 🙁

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?