fbpx

despre Filat. Vlad Filat.

Probabil uneori e bine să scrii despre oameni. Despre ceea ce sunt sau ceea ce erau sau ceea cum i-ai văzut tu. Despre oameni normali sau mai puțin ordinari.

Din toată pleiada politică a Republicii Moldova cel mai bine îl știu pe Filat. Nu în calitate de cumătru sau alte variații rudeinice dar din punct de vedere al activității în Guvern. Grație Privesc.Eu am avut posibilitate să îl văd atât în timpul inundațiilor de la Cotul Morii cât și la manifestări de partid în Cahul sau la întâlnire cu studenții moldoveni în București.

Cotul Morii. 3 februarie 2011. Ceaunul cu sarmale numai bune …

Filat a fost unicul politician care mi-a zis să opresc transmisiunea. De două ori. Prima dată la o întâlnire de partid în Cahul. A doua oară s-a întâmplat la întâlnirea cu studenții moldoveni la București. Întâlnirea a avut loc la câteva zeci de minute după semnarea acordului de frontieră sau cum se mai numește el. Niciodată nu voi uita începutul întâlnirii când un student de la Soroca s-a ridicat și i-a zis că i-a distrus visul de milenii. Filat mi-a zis să deconectez camera după ce s-a deconectat electricitatea. Normal că n-am oprit transmisiunea. Camera, microfonul și notebook-ul erau full de energie 🙂

Filat se supără des. Dar îi trece. După fiecare transmisiune de genul dat se supăra. Pe vreo săptămână. Cel mai tare s-a supărat după ce pe 30 decembrie 2010 am transmis live niște discuții între el și Diacov despre faptul că Ghimpu întârzia la semnarea acordului de constituire al Alianței. Mi-a transmis ”salutări cordiale” prin Radu, eu eram la băut deja 🙂

Filat știa să pună în funcție oameni care într-adevăr puteau ajuta/reglementa. Așa a fost în 2010 la Cotul Morii. Ar trebui să caut fotografiile lui Bodiu și Pistrinciuc din acele timpuri. Băieții, în rând cu Armașu de la Situații Excepționale erau cei mai întrebați oameni. La ei mergeau mai ceva ca la preotul din sat. Oamenii ascultau, ajutau, explicau. Referitor la Cotul Morii probabil trebuie să scriu aparte. Cu tot cu exemple a oamenilor pe care i-aș fi târât cu capul de asfalt. Printre ei sunt primarii locali care au apărut doar pe final de operă.

La un moment dat Filat a ajuns să fie nu doar un produs al PR-ului celor din jurul lui dar și specialist în PR. Își făcuse temele și simțea singur evenimentele care îi puteau aduce puncte de rating. Da, este vorba despre Marina. Fetița de la centrul de plasament care i-a atras atenția prin lipsă de inhibiții și prin faptul că la final, după ce Filat trecuse la altă masă i-a zis ”Mulțumesc, Vladic” 🙂 Ceea ce a urmat o știți cu toții.

Acum toate căldările se sparg în capul lui Filat. De multe ori e funny. Mai ales când e zisă fraza, pe blogurile achitate de raider despre ”premierul demis pentru corupție”. Motiv creat de voronin. Ei dar nu-i pe asta.

Voi reveni. Sigur.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?