fbpx

Leancă și Ponta // opinie de la o luni

Eu nu prea îl respect pe Ponta. Opinia despre el mi-am format-o, la fel ca și toți moldovenii, din presă. Deși, exact în perioada guvernelor Boc 367683, eram în București. Și acolo cam la fel se simțea.

Eu îl respect pe Băsescu, dar nu îmi place atitudinea de ”frate mai mare”. Un astfel de frate am avut mulți ani din altă parte. Mai încolo voi explica istoria cu ”frate mai mare” printr-un exemplu concret.

Eu voi încerca doar să punctez câteva idei.

Ieri Băsescu a declarat următoarele:
––
„Sunt convins că nu-i o părere sinceră. Premierul Leancă a fost până în octombrie 89 în Ambasada URSS la Bucureşti. Poate nu aţi ştiut. De asta îi văd atât de uniţi în gânduri şi în simţiri pe Ponta şi Leancă. Unirea este o păcăleală. Acum câteva luni discutau reducerea numărului de burse pentru tinerii din Republica Moldova. E foarte bună şi ţeavă de gaze, dar nu sunt o invenţie a lui Ponta. Aceste acorduri au fost semnate în timpul guvernului Boc. Ei sunt doar nişte profitori de iamgine, şi Ponta , şi Leancă. Cel care a cerut insitent aceste proiecte a fost fostul premier Vlad Filat“, a susţinut Băsescu.
–-

1. Frumos atac la Leancă. Eu tot sunt născut în URSS. Și? Sau Leancă, diplomat de carieră, trebuia să fie la ambasada Franței în România, sau cum?

2. Uniți în gânduri. Da, exact. Atâta ajutor, concret și materializat, nu a primit Republica Moldova din partea României, în toți anii de mandat a lui Băsescu.

3. Despre burse. Este un video, special pentru Băsescu. Republica Moldova, într-adevăr, doar are de pierdut de pe urma burselor. Câți din tinerii plecați se întorc? Iar România se îmbogățește cu specialiști. Foarte buni specialiști.

4. Țeava nu e o invenție, dar a fost realizată pe timpul lui Ponta. Chiar dacă a fost o idee a lui Filat și Boc, cel din urmă nu a mișcat un deget pentru a o face. Și nimeni nu neagă implicația premierului Filat. Doar că de partea cealaltă de Prut era un iresponsabil care lupta mereu pentru locul său în Guvern creînd Boc-5, Boc-6 etc …

Leancă a mers la București fiind, probabil, rugat de Ponta. Și e normal să accepți atâta timp cât el a ajutat Republica Moldova. E normal că Ponta își face imagine pe seama lui Leancă dar … ”frate frate dar brânza-i cu bani”, sau cu recunoștință.

Cel mai interesant că alaltăieri, imediat după eveniment, pe facebook cu vorba și huiduieala au sărit câțiva copilași de la PLDM, care în viața lor nu au scris de bine de Leancă. Și îl făceau trădător, susținător al comuniștilor etc. Naivii de ei.

Și un gând de la Ion Sturza, exprimat ieri, pe facebook:

„… cel mai bine este să nu te implici într-o campanie electorală în altă țară. Mai ales când o ai pe a ta acasă…

Dar cred că domnul Leancă sincer a vrut să-i mulțumească lui Victor Ponta pentru ajutorul acordat Moldovei: construcția gazoductului, 20 milioane de euro pentru școli și grădinițe, asistența SMURD, autobuze pentru școli, reparația Muzeului Național de Artă etc.

Pe de altă parte, este cea mai eficientă conlucrare dintre un premier moldovean și unul român din istoria recentă!”

Imagine preluată de pe profilul de facebook a lui Victor Ponta

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


One Comment

  • Bogdan |

    E deranjat ipocrizia şi unui şi altuia (leanca şi ponta) şi probabil de aici şi ieşirea lui băsescu.
    Să amintim că al dvs prim şi ministru leanca se declară deranjat de comentariile lui băsescu despre unirea sub spaţiul UE iar ponta tipa tot ceva timp în urmă sus şi tare cât de nocivi sunt românii din afara graniţelor şi poate ar fi cazul să li se ia dreptul de vot. Acum unul a descoperit unirea sub poala europei şi altul pe românii din afara graniţelor.

    Iar punctul 3 nu stă în picioare – să tăiem bursele erasmus, fulbright, etc şi să nu dăm voie unora să aibă contact cu o altă cultură/învăţământ/cercetare e absurd. Investiţi în cercetare şi învăţământ ca să mai existe motiv pentru a accepta altă oferta.

So, what do you think ?