fbpx

despre o bubă a politicii moldovenești

Politica, în sine, este foarte murdară în spațiul post-sovetic. Sunt tare puține exemple de campanii curate și oneste. Și toate sunt în țările Baltice. În țările de mai la sud cu părere de rău nu prea găsim așa ceva.

Politica din Republica Moldova este și mai murdară de la o vreme încoace. De prin 2008, atunci când războaiele politice au devenit o normă. Atunci când nu poți fi politician fără să te războiești pe cineva. Oamenii își fac rating și campanie nu aducând mesaje pozitive dar preponderent negative. Alegătorul nu votează pro dar votează contra. Nu votează proEU dar contra rusiei și invers.

Acum, mai nou, am început a avea oameni care se vor în politica mare și nu prea au substanță. Nu doar stofă umană dar și substanță cenușie. Oameni care au ajuns să fie mai bogați doar datorită împrejurărilor. Oameni care, dacă nu vor fi opriți vor face doar haos și nimic mai mult. Oameni care în calea spre Parlament nu se opresc în fața nicicărui obstacol. Oameni care nu au cei 7 ani de acasă și moralitate. Un fel de bubă malignă pe corpul și așa deloc sănătos al politicii moldovenești.

O zi bună să aveți și îmi cer scuze pentru aceste gânduri deloc pozitive.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?