fbpx

Chips, o grădiniță altfel

Ieri am fost invitat să văd o grădiniță. O grădiniță altfel. O grădiniță despre care nu știam multe lucruri în afară de prezentarea pe care am primit-o pe poșta electronică. Vă propun să o vedeți și voi.

[scribd id=231254047 key=key-SGBZJ0xgad0MTIrth5yX mode=slideshow]

Intrigați? Mergem mai departe. Am ajuns ieri ceea ce am văzut în primul rând au fost un tobogan și o căsuță într-o ogradă cu gazon proaspăt. Am înțeles atunci de ce nu știam de ea. Grădinița încă nu este ”locuită”.

Între timp au apărut John Maxemchuk și Sinan Bora, oamenii cu ideea și Heide Soule, cel mai important om din grădiniță. Despre acești oameni puteți afla mai multe pe internet. Sunt sigur că sunteți specialiști în asta.

Continuăm? Prețul pentru o lună este 400 de euro (copiii care stau între 8:00 și 15:00) sau 450 euro (pentru copiii care vin de la 8:00 până la 18:00). Mult ar spune unii? Am înțeles că sunt destulde grădinițe private în Republica Moldova la care prețul pe lună este de 300-350 de euro.

Ieri întrebam pe facebook care e cel mai important factor care îi motivează pe părinți să dea copilul la o grădiniță sau alta. Majoritatea spuneau că educatorii și atitudinea acestora. În CHIPS (Chișinău International Preschool) vor fi maxim 3 grupe cu câte 21 de copii care vor avea câte trei educatori.

Grupele

În grădiniță vor fi trei grupe, deoarece se merge pe programul de preschool (copiii între 3 și 6 ani). Grupa ”mică” se va numi ”Mandarin group” și va fi la nivelul 1. ”Lead teacher” al acestui grup va fi Victoria Roșca. Grupa a doua – ”Lime group” va fi la nivelul doi. Educatorul de bază al ei va fi Tavus Begenjova, iar una din educatoarele de ajutor va fi Victoria Buja. Grupa mare, care va fi la mansardă e numită ”Raspberry group”. Anna Greening va conduce educația acestor copii. După cum scriam la fiecare 7 elevi va reveni câte un educator.

Grupele pot fi văzute în albumul de pe facebook. Acolo sunt descrierile. Cei din grupa mică vor avea posibilitate să doarmă. Nu în pătucuri dar pe saltele care sunt special pentru a dormi. Cei din grupele mai mari vor avea parte de o oră de liniște după masă. Dacă vor dori să doarmă se vor putea alătura celor din grupa mică. Mâncarea va fi pregătită în conformitatea tradițiilor dietetice. Exact ceea de ce vor avea nevoie copii, adaptându-se condițiilor impuse de regulile internaționale și naționale.

Programul de studii

Programul de studii este internațional. Special pentru a fi aprobat de către Ministerul Educației a fost tradus în limba română la cererea celor de la grădiniță. Copiii vor fi instruiți în limbile engleză și română. Toți educatorii vor cunoaște ambele limbi. Dacă vă veți documenta un pic veți vedea că cel puțin unul dintre educatori este purtător nativ de limbă engleză.

Dacă mai sunt întrebări scrieți, voi încerca să răspund. De asemenea nu uitață să vedeți albumul cu fotografii de pe facebook. Acolo vă puteți crea impresia despre interior. Deja sunt ocupate 36 de locuri. Studiile încep pe 1 septembri. Nu totul e finisat dar până la început de august totul va fi gata. Intrarea în grădiniță e în proces de amenajare încă. Intrarea se face pe la parter și nu prin intrarea pe care o vedeți pe una din fotografii.

Copiii noștri merită tot ceea ce e mai bun.
O zi bună să aveți!

Comentarii

comentarii


One Comment

  • ion |

    daca tot se deschid mai multe gradiniti private, inseamna ca lumea isi permite, interesant oare ce zic cei din Europa sau Canada de preturile noastre. Preturi care ne pun in calosh.

So, what do you think ?