fbpx

Despre MAI și SIS. De bine.

E la modă să scrii de rău despre Serviciile de Stat. Mai puțin despre CNA. Acolo totul e ok. Mai ales pe partea de comunicare. Fără discuție un mare plus e al Angelei Cibotaru Starinschi. Doar că nu de ea depinde continuitatea în unele cazuri mai răsunătoare.

MAI

Săptămâna trecută ministrul afacerilor interne a vrut să se vadă cu bloggerii. Și s-a văzut. A explicat toate carențele și neajunsurile din cadrul reformei dar a și dat explicații clare la balivernele din raportul care ”chipurile s-a scurs” în presă. Chipurile. Reforma totuși doare și lovește în toți. Mai ales în unii limbuți din partid. Limbuți care sunt o ofrandă a partidului/partidelor în lupta pentru guvernare dar care la un anumit moment devin balast sau element de instabilitate. Balast de care trebuie să te dezbaieri din timp pentru ca la un moment dat să nu te înneci cu tot cu el.

La MAI nu se lucrează spun unii, mai ales prin prisma ultimelor două cazuri. Aha, atunci când avem un râu puțin supravegheat de partea transnistreană e foarte simplu să faci ce vrei în Moldova. Nu poți pune câte un polițist la fiecare om. Securitatea noastră e și problema noastră. Și în acest caz moldovenii sunt foarte buni la a se delimita cu gard și de a băga piciorul în vecini. Lasă la vecini să se urle, țipe, ucidă … are rusul un proverb ”moia hata s kraiu, nicego ne znaiu” (casa mea e ultima, eu nimic nu știu).

Și da, sunt multe cazuri în care MAI se laudă, dar foarte puțin. Pentru că nu e interesantă informația când MAI e într-o lumină pozitivă. Mai ales că ”centrul media pentru alegători” al unui partid aflat la guvernare lucrează din ce în ce mai bine.

SIS

Da aici e și mai greu de lăudat. Lucrul acestor oameni nu trebuie să fie vizibil. Pentru că ei nu au voie să se afirme că o anumită acțiune este ”opera” lor. Pentru că … și pentru că … Și așa mai departe.

Noi suntem negativiști. Nu știu de ce și nu am idee cum am putea repara asta.

Schimbarea începe de la noi dar nu de la semnarea anumitor tratate de aderare la nuș ce.

Sursă foto: http://www.revista22.ro/

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?