fbpx

Moldoveanul și pe facebook e moldovean :-(

Astăzi moldoveanul pierdut în Norvegia, da, cel despre care v-am povestit că a lăsat Norvegia fără pește, a scris pe facebook un statut la finalul căruia menționa că ”ne merităm soarta”.

Până mai ieri credeam că pe facebook oamenii nu se tem să se exprime liber dar cu argumente. Sau poate am făcut eu curățenie la timp în lista de friends, nu știu. Doar că moldovenii și pe facebook rămân a fi moldoveni. Iată două exemple:

1. Ieri, Elena Zgardan a pus o fotografie pe facebook. De la o conferință, BizPower. Cu o prezentare a Otiliei Draguțanu. Fără tag.

2. Azi, Tudor Darie a scris pe facebook despre influența rusiei și gândacilor de colorado și i-a menționat pe Dodon, voronin și Formuzal. Fără tag.

Noi iubim să arătăm cu degetul. Dar pe la spate. Noi iubim să arătăm bârna în ochiul vecinului. Dar de după gard. Noi ne integrăm în .eu. Dar cu mentalitate moldovenească.

Eu înțeleg că orașul ăsta e mic. Că sunt interese financiare, etc, etc. Dar … hai să spunem în față, pe cât e de posibil, ceea ce avem de spus. Or, la calculator suntem toți super meșteri, dar când ne vedem în față … hop și …

Da, ne merităm soarta.

Fotografia nu are, aproape, nimic comun cu însemnarea.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?