fbpx

Despre Leancă, 500000 lei, #novisa și Grecia

Puteam să scriu o însemnare cu acest titlu ieri. La cald. Or aș fi vrut să fiu și eu în acel avion care a mers în Grecia. Chiar am și rugat să fiu inclus în listă. Doar că e supărată comunicatoarea lui Leancă pe mine, ei îi este mai simple să arate fuck you decât să lucreze. Dar despre fuck you și societatea civilă altă dată.

Eu nu văd nicio problemă în banii cheltuiți pentru deplasarea în Grecia. Or, din start era gândită ca o acțiune de promovare a acțiunilor Guvernului și a, probabil, celui mai important eveniment din această jumătate de an, liberalizarea regimului de vize.

Mare problemă a tuturor structurilor de stat este faptul că nu au o comunicare eficientă. Nu au o comunicare nici cu presa dar nici cu oamenii, beneficiarii tuturor reformelor. Nici în cazul dat nu au putut comunica normal. Eu nici nu am chef să menționez că lista delegației nici nu a fost publicată în ”Monitorul Oficial”.

Probabil anume această cauză și explică de ce oamenii nu au deloc încredere în ceea ce face guvernul. Pentru că nu există transparență acolo unde ar trebui să existe. Nu există deloc încredere între guvern și cei care trebuie să comunice informația. Există un fel de tensiune. Și, poate cifra avea să fie altfel. Se putea de comunicat că au fost cheltuiți doar 28000, de euro. Oricum sună altfel decât juma de milion.

Next, ieri valul de însemnări despre vizită premierului a fost tocmai seara, iar primul comunicat cu video l-a transmis … exact, serviciul de presă al Parlamentului 🙂

Fiindcă era foarte greu de organizat net pentru delegație. E o muncă enorm de grea. E mai simplu pentru comunicator să facă fotografii cu Premierul. Alături de el.

Poți să bagi oamenii în cursuri cu oricine nu ai băga, dar dacă homo societatecivilus nu îl mai schimbi.

Fuck you press!

Este un proverb bun: Poți scoate un om din sat, dar satul din om niciodată!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?