fbpx

Sindicalist – 30 mii lei. Profesor – 3 mii lei. Anatomia unui protest

Eu cred că profesorii trebuie să protesteze. Profesorii trebuiau să protesteze din 1992. Și ei, și medici, și justițiarii. Dar s-a întâmplat așa că toți s-au acomodat cu situația. Fiecare se hrănește la locul de muncă. Justițiarii din mite. Medicii din cadourile pacienților. Profesorii din BAC.

Maia Sandu a decis să facă curățenie. Mai ales la examenele de absolvire a liceului. Maia Sandu, criticată fiind inclusiv și de redacția acestui blog minunat, a demonstrat în vara lui 2013 că are ”coaie” mai multe decât orice guvernant din Republica Moldova.

Acum, în 2014 printre profesori a început agonia de primăvară. Cei de la sindicate, care, chipurile le apără interesele, au înțeles că trebuie să facă un protest. Și l-au făcut. Azi. Prin piață umbla un ins cu planul de poziționare al profesorilor în cadrul pichetului. Cu numărul de participanți din partea fiecărui raion și cu responsabilii pe linii 🙂

După asta, 4 inși, conducători ai sindicatelor, cu salarii între 20 și 30 de mii de lei, au mers spre clădirea Guvernului. Unul din ei chiar a și fotografiat mulțimea. Să îi rămână ca amintire.

Între timp, alți manifestanți, se fotografiau. Probabil pentru odnoklasniși.

Pichetarea s-a terminat la 12.00. La 12.30 toți au fost invitat la prânz. La cantina sindicatelor. Cea la care merg să mănânce mulți angajați ai ministerului justiției și cel al afacerilor externe. Dar azi i-a întâmpinat următoarea inscipție pe ușă:

Probabil azi deja a fost emis ordinul de premiere a unor sindicaliști. A, și încă ceva, de ieri sindicatele ”lucrează” de la 8.00. Asta pentru a pleca mai devreme vineri acasă.

Tot oficial și legal. Ele sunt un fel de ONG. Un fel de ”societate civilă moldovenească”. Mai știm noi de ăștia. Multă gălăgie din nimic dar pentru mulți bani.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?