fbpx

MÂNDRU!!! // #leancă

Nu știu cum voi dar eu nu prea des am motive de a fi mândru de cei ce conduc această țară. Nu știu cum voi dar eu nu prea am președinte de țară, adică am, dar el e peste Prut. Nu știu cum voi dar eu nu prea înțeleg ce face așa numitul primul om în stat, Președintele Parlamentului. Dar nu-i pe asta.

Eu azi seara sunt mândru. MÂNDRU chiar. Pentru că am un Premier, un Prim-ministru care a reușit. Care a reușit să ajungă la Washington și care s-a văzut cu Obama.

Ce așa important? Important e că el avea întâlnire cu Biden, cel care este un prim-ministru al SUA cum ar veni, cel puțin așa înțeleg eu, dar a venit și președintele. Eu nu aș vrea să povestesc istoria cu putin care i-a ținut pe moldoveni, în întâlnire oficială, la ușă câteva ore.

Doar că OBAMA nu-i putin. Și eu chiar sper că Premierul va obține câteva promisiuni importante. Despre ele scriam de dimineață.

Și încă ceva, Leancă e cu Mărțișor 🙂

Iată câteva fotografii:

Și comunicatul oficial al Biroului Comunicare al Guvernului Republicii Moldova:

Barack Obama către Iurie Leancă: Inima mea este cu voi, sprijinul meu este cu voi si vreau să vă văd reușind

Președintele american Barack Obama s-a alăturat întrevederii dintre Prim-ministrul Iurie Leancă și vicepreședintele Joe Biden, ce a avut loc la Casa Albă.

Barack Obama a spus că a ținut să vină personal ca să-l salute și să-l felicite pe Iurie Leancă pentru Acordul de Asociere parafat la Summitul Parteneriatului Estic, care s-a desfășurat la sfârșitul lunii noiembrie, anul trecut, la Vilnius.

„SUA susține enorm parcursul european al Republicii Moldova, înțelegem că acest drum nu este unul ușor, susținem integritatea teritorială si suveranitatea Republicii Moldova”, a declarat Barack Obama.

De asemenea, președintele american a spus că Statele Unite vor face tot ce le stă în puteri pentru stabilizarea situației din regiune.

La rândul său, Premierul Iurie Leancă i-a mulțumit lui Barack Obama pentru susținerea generoasă din partea statului american atât la capitalul uman, cât și financiar. Șeful Guvernului de la Chișinău a dat asigurări că Republica Moldova este un prieten bun al administrației de la Washington.

Totodată, vicepreședintele SUA, Joe Biden, a spus ca susține lansarea dialogului strategic între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, care va spori cooperarea bilaterală. Acest dialog va fi lansat de către Iurie Leancă în această seară împreună cu Secretarul de Stat american John Kerry, în cadrul unei conferințe de presă.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?