fbpx

offline cu Alexandru Tănase. Impresii la cald

Demult nu au fost offline-uri cu oameni serioși în blogosferă. Serioși din perspectiva faptului că actualul Președinte al Curții Constituționale este în politică de prin 1988. Și, conform studiului lui Igor Volnițchi despre politică (am uitat acum cum se numește) este președintele primului partid înregistrat oficial în Republica Moldova 🙂

Cu părere de rău 80 la sută din ceea ce s-a vorbit e off the record 🙁

Se mândrește cu ceea ce a ajuns în 2 ani jumătate Curtea Constituțională. CC-ul moldovenesc este prezentat drept exemplu, mai ales în România acolo unde precendentele moldovenești sunt invocate. Chiar și în ultimul caz din anul 2013.

Consideră instituția pe care o conduce una foarte deschisă iar deciziile luate de CC sunt corecte. Numărul deciziilor pro/contra alianței de la guvernare este aproximativ egal cu cel al opoziției. Nu vede nicio problemă în faptul că înalta curte este un factor decizional deloc de ignorat de către toți actorii politici.

Consideră importantă reforma justiției și crede că sunt mișcări pozitive. Cea mai mare problemă o consideră factorul uman.

Consideră că avem un sistem de educație bun. Copiii sunt la liceu în Republica Moldova. Ar vrea copiii să învețe în România, chiar dacă fiica visează la Hollywood. Știind, și văzând, atitudinea tatălui față de fiică sung sigur că niciun Hollywood nu vede ea, doar poate în excursie 🙂 Tata nu-i va da voie departe de casă. Consideră că studiile superioare trebuie făcute în limba maternă. Un masterat sau doctorat e ok să-l faci în engleză.

Îi plac mașinile dar consideră pozitivă reforma pe drum. Consideră corecte amenzile mari și foarte oportune. Încearcă să nu încalce regulile circulației rutiere. Preferă mașinile japoneze hybrid.

Voi mai reveni. Mai multe detalii în curând, probabil, pe blogurile celorlalți participanți la off.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?