fbpx

Londra // camerele de supraveghere

Londra e, am impresia, unul din cele mai securizate și urmărite orașe din lume. Camere de supraveghere sunt peste tot. Ai parcat cu 10 centimetri peste linia de parcare – amendă. Ai oprit într-un loc interzis – plată suplimentară. De viteză tac. Ei au experiență în a depista vitezomanii. Dar să o luăm pe rând.

Viteza pe drum

De cum am ieșit pe drumul care duce spre Londra din Luton am observat dungi albe pe mijlocul carosabilului. Vreo 10 dungi la distanțe destul de mici. Nu înțelegeam care e resotul lor și ce semnifică. Peste ceva timp întrebat taximetristul mi-a explicat că sunt dungi pentru a ajuta camera de supraveghere să demonstreze viteza automobilului. Camera face două fotografii la interval de o secundă și demonstrează fizic viteza automobilului. În așa fel nu pot fi trucate imaginile și nu poate fi adus argumentul precum că era defectă camera.

Un alt moment foarte important, mai ales în condițiile în care în Republica Moldova se instalează camerele pe drumuri, este faptul că toate camerele fotografiază automobilul din spate. Asta după ce pe poștă o doamnă a primit scrisoarea din Poliție cu fotografia ei și a amantului în mașină. Poliția a plătit desăgubiri și a schimbat camerele. La noi sunt din față. Va fi funny la primul proces dar în același timp vor mai fi cheltuiți ceva bani din buget pentru reinstalarea camerelor. Bani din buget cheltuiți înseamnă vreo casă sau două noi pe dealul din Valea Morilor 🙂

Camere de supraveghere a parcării și opririi

Camere sunt la fiecare intersecție a Londrei 🙂 Pe fiecare semafor. Ele depistează cine a trecut la roșu, dacă ai oprit până la linia de marcare. Dacă ai parcat până la linia marcată. Dacă nu cumva ai parcat neregulamentar. De asemenea ele fixează și timpul de parcare. Bani se fac din orice încălcare, cât de minoră ea nu ar fi.

Totodată camerele fixează încălcări ale indicațiilor semnelor rutiere. Doar că este prevăzut ca toate semnele să fie vizibile, nu puse prin întuneric undeva.

Da, sunt investiții mari dar sunt și motivante:
1. Încalci mai puțin.
2. Investiția se recuperează rapid

Eu sunt pro instalarea camerelor de supraveghere și de viteză, dar să le instaleze din start ”cu cap”.

O zi bună să aveți!

Și, dacă vă porniți la Londra, recomand să cumpărați din timp biletele pe site-ul Carpatair și să vă abonați la pagina de facebook a companiei, acolo mai apar promoții!

Comentarii

comentarii


2 Comments

So, what do you think ?