fbpx

Londra // istoria taximetristului

Deja sunt în Bruxelles. Acum pot scrie liniștit despre Londra. Probabil prin Londra e cel mai ușor să ajungi în capitala Europei prin intermediul a trei transporturi 🙂

1. Zbori spre Luton cu Carpatair.
2. Urci în autobuz expres.
3. Mergi cu Eurostar-ul sub canalul Mânecii.

Vă spuneam într-o însemnare precedentă că am mers de la aeroport cu un taximetrist român. Acum voi încerca să vă povestesc prima oră din Londra și istoria taximetristului.

Îmi pare rău că nu l-am fotografiat, de aceea pentru această însemnare am pregătit fotografia cu un taxi londonez pe fundalul Palatului Buckingham.

Am ajuns cu două ore întârziere. El ne aștepta la ieșirea din aerogară. Chiar dacă ne-a așteptat nu era deloc iritat, deloc tipic pentru un reprezentant al spațiului carpata-danubiano-pontic. A luat geanta cea mai grea și am ieșit din aeroport.

Am mers spre parcare iar el a început să ne povestească despre Marea Britanie. Era cu un Ford Galaxy, tocmai bun pentru bagajul mare și căruciorul Renatei. S-a urcat Mihaela în spate. Când am ajuns să mă așez în față mi-am dat seama că am greșit partea. Volanul era pe dreapta. Ok. Să pornim la drum.

Taximetristul s-a adeverit a fi un om foarte de treabă, fost director al unei fabrici de termopane în România. A fost și în Chișinău de două ori, cu lucrul. În Marea Britanie e stabilit de circa un an. Nu a venit de bună voie, asta a fost decizia familiei. Toți erau în Albion în afară de el și soția lui și s-a decis că vor trece cu traiul.

Nu știe engleza bine, dar destul pentru a comunica cu clienții de taxi. A luat licența ușor, în câteva săptămâni s-a deprins cu faptul că pe drum totul e invers. Nu îi iubește deloc pe englezi. Zice că sunt mai proști ca românii dar au avut parte de un trecut de succes ceea ce le permite acum să trăiască mai bine.

La parcare a plătit mai mult decât era planificat. Spunea că în Marea Britanie se fac bani din orice chiar și din aer uneori 🙂

Cu părere de rău am uitat să îl întreb dacă s-ar întoarce în .ro. A povestit multe și interesante. Mâine revin cu gânduri despre drumurile din Londra, camerele de urmărire și amenzi. Mâine.

O duminică frumoasă să aveți alături de cei dragi!

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?