fbpx

Villa Dor – suflet moldovenesc în Bukovel

Ajuns-am luni seara la Villa Dor. În loc de 18.00 am ajuns la 19.20. Nu doar ceața dar și câteva drumuri mai rele ne-au îngreunat circulația. Sunt circa 20 de kilometri de drum tipic moldovenesc până la Polyanitsa (localitatea unde se află villa). De aceea recomand, din start, să veniți în așa fel ca să ajungeți pe la 14.00 la Bukovel. Mai ales că anume de la 14.00 se face cazarea. Și da, nu se merită de pierdut niciun momement din vacanță.

Dacă ceva nu vă va fi clar din însemnare puteți cu ușurință intre pa site-ul oficial http://villa-dor.info.

Este destul de ușor de ajuns la vilă. În satul Polyanitsa care face parte din complexul turistic Bukovel, virați la dreapta după magazinul ”Lesovii” (unicul magazin mare din sat) și mergeți în deal. Este vila situată cel mai sus în tot satul. Iată o fotografie făcută de pe muntele de vizavi. Cele două clădiri sus sunt Villa Dor.

Noi am ajuns aici exact în momentul când s-a terminat toamna cu toate roadele ei care sunt foarte multe pe aici – mure de pădure, ciuperci și alte bunătățuri, dar și încă nu e iarnă, va începe în vreo 10 zile. Din experiența mea de la Torogoata lui Toiuț, situată cam la fel ca și Villa Dor aici e foarte frumos iarna. Site-ul oficial o confirmă. Fotografiile sunt mai mult decât frumoase.

Revenind la cazare. Sunt două căsuțe. Care pot fi închiriate full (așa mi se pare cel mai econom) și aparte pe cameri. În fiecare sunt 4 camere. Două pentru două locuri și două camere pentru trei locuri. De asemenea pot fi închiriate doar camere aparte. Totodată recomand să mâncați dimineața și seara în Villa. Or este mâncare făcută cu suflet de cei de aici. Voi reveni cu o însemnare aparte despre mâncarea de la vilă.

Prețurile de cazare sunt ok pentru confortul care vă este oferit. Le puteți găsi, de asemenea, pe site-ul oficial.

Pentru copii sunt locuri de joacă pe teritoriul vilei. Pentru cei ce vin vara este piscină. De asemenea este posibilitate de a-și scoate toxinele într-o saună. Ceea ce am încercat chiar ieri. Rău că nu era zăpasă să simțim mai bine contrastul între cele 120 de grade din saună și un pic de zăpadă 🙂

Până la pârtiile din Bukovel sunt 2 kilometri. La pârtii sunt clădiri întregi unde puteți parca mașina. Foarte modern complexul. L-am vizitat ieri. Unicul sfat legat de complexul turistic și pârtii este să mergeți cu vinul de acasă. Vinul și izvarul care este vândut la pârtii este sub orice critică. Dacă nu aveți vin sau izvar vă pot ajuta cei de la vilă.

Dacă mai aveți ceva întrebări, scrieți. Voi încerca să aflu și să vă răspund.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?