fbpx

Plahotniuc Pleacă din Parlament sau ”Piz##ț în Partid?”

Această însemnare nu e parte a campaniei ”de lingere a fundului fostului primvicepreședinte” dar nici nu e parte a campaniei de denigrare.

E doar o continuare logică a unui abzaț scris imediat după offline-ul cu Vlad Plahotniuc care a avut loc în luna mai a anului trecut.

Citatul din însemnarea de atunci:

——
Partidul Democrat e putred, cel puțin la nivel de tineret. Asta s-a demonstrat prin simplul fapt că la început în sală au mai apărut câțiva bleggeri supărați că nu au ajuns în listă. Au fost invitați de rând cu câțiva membri care în doi ani nu au putut organiza un off cu Plahotniuc. Un fel de lichele.
——

Plahotniuc nu are încredere în oameni. Mai ales în lingăi. Asta s-a văzut la offline. Da, el îi plătește, dar doar pentru vizibilitate. El are un cerc restrâns de oameni în care are toată încrederea. Și asta a demonstrat-o, chiar recent, prin schimbarea directorului de la Publika.

Plahotniuc nu are încredere în Partid. Nu are încredere în partidul în forma lui actuală. El înțelege bine că partidul nu este deloc într-o stare bună. Iar imaginea pe care o puneam un an în urmă pe blog cu locomotiva nu mai este valabilă.

Lupu nu mai poate aduce voturi. Nu mai este el imaginea partidului iar altă imagine între timp nu s-a reușit să se creeze. Nici Corman și nici Candu încă nu sunt apți pentru a fi imagine de partid. Nu știu dacă Plahotniuc va dori să fie imaginea partidului dar sigur este mult mai recunoscut decât Corman și Candu luați împreună.

Plahotniuc nu mai crede statisticilor interne cu privire la membrii de partid. El vede pe loc ce se întâmplă. Posibil un catalizator a fost reuniunea din 3 noiembrie în care a văzut că nu are cu cine. Oamenii nu vin de bună voie să lucreze. Ei știu că la partid se pot face bani și mai puțină politică.

PD, în opinia mea, are nevoie de un viitor, o generație de viitor care să respire cu politică dar nu cu bani. La moment are un tineret foarte putred și nu are o generație de mijloc valoroasă. Chiar dacă au în partid un practician și teoretician în politica moldavă cum e Dumitru Diacov.

O zi bună. Probabil voi mai reveni la temă.

Comentarii

comentarii


7 Comments

 • Dumitru Tira |

  Eugen,

  Pentru ca ma simt vizat, iti recomand sa nu te expui pe un subiect pe care nu il cunosti.
  Altfel, s-ar putea sa te intrebe prietenii sau alti prieteni despre iPad sau chiar apple, care nu e clar ce a fost … lins sau bonus la … „L’addition, s’ il vous plait”…

  cu respect, inca …

  DT

 • eugen |

  Stimate d. Țîra, am impresia că ați înțeles greșit. Din respect față de ceea ce ați făcut la Publika încerc să explic.

  Nu v-am făcut lingău, doar că mi s-a creat impresia că nu sunteți în cercurile apropiate ale d. Plahotniuc și nu aveți toată încrederea din partea lui. Începutul abzațului cu lingăii se referă la bloggerii ”Măriei Sale”.

  Cu respect (fără încă)
  Eugen

  P.S. Istoria cu iPad-ul am scris-o. Dacă nu aș fi scris nimeni nu ar fi aflat. Mai ales că s-a cam supărat Filat pe faptul că am scris. Da Dvs sigur știți cum e el când se supără.

 • Dumitru Tira |

  Eugen,

  Multumesc pentru clarificari. Confuzia a fost din cauza ca erau ambel idei in acelasi paragraf.

  … I-am vazut pe toti suparati, fara exceptie … Se mai supara si el, ca toti oamenii …

  Pentru a ma cunoaste mai bine, o sa te invit curand la lansarea unui nou produs mediatic, la care, de ce nu, ai putea colabora si tu, daca ve fi interesat.

  Succes

  Cu respect,

  DT

So, what do you think ?