fbpx

”Redescoperă Moldova. Drumul Vinului”. Cricova

Vizita la Cricova din prima zi a ”Redescoperă Moldova. Drumul Vinului” a fost așteptată de o bună parte din bloggeri. Recunosc, a fost prima oară când am ajuns în subsolurile de la Cricova. Subsolurile destinate vinului, în închisoarea de la Cricova am mai fo 🙂

Prima impresie – totul e mult mai aranjat decât în pivnițele de la Mileștii Mici. Și e mult mai plăcut ochiului unui simplu vizitator, turist.

Totul e structurat, la fel ca și la Milești, pe străzi. Aici am găsit și strada ”Drumul Vinului”. Strada noastră 🙂

Prima oprire a fost în compartimentul unde se face vinul spumant după metoda tradițională – Cricova Roze. Am văzut atât pivnița cât și procesul de îmbuteliere a spumantului.

Au năvălit bloggerii 🙂

Începe excursia prin sălile de degustare. În imaginea peretele cu mutrele la toți mai marii care au vizitat pivnițele. Printre aceste fotografii sunt și râturile lui putin și kirill preotul.

Una din sălile de degustare.

Planul orașului vinicol subteran.

O sală de degustare cu tentă marină 🙂

Sala prezidențială de degustare.

Altă vedere a sălii.

Poftă mare și degustare plăcută.

Impresiile de la Cricova sunt pozitive, or, e cea mai bine adaptată pentru turiști vinărie din Moldova. Pe lângă faptul că e situată în nemijlocita apropiere de Chișinău dispune de toate posibilitățile de infrastructură pentru turiștii care ajung în Moldova.

Și da, Cricova are vin foarte bun, orice ar fi. Dar are și vin ieftin și inofensiv 🙂

Proiectul ”Redescoperă Moldova. Drumul Vinului” este posibil doar datorită sponsorilor:Proiectul USAID CEED II în MoldovaBemol și Unibank.
Parteneri ai proiectului sunt: Moldova Wine DayChateau VartelyPurcariVIP Magazinși Altitude Inflight Magazine.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?