fbpx

Cum am devenit alcoolic

Ultimele săptămâni tot sunt ba în ”Redescoperă Moldova. Drumul Vinului” ba în promovarea vinului autohton, ba, astăzi chiar, într-o deplasare cu un grup de jurnaliști din Estonia, Marea Britanie, Franța și România. Și tot legat de vin.

O bună parte din prietenii virtuali de pe facebook cred că am devenit alcoolic. Cineva chiar mă rugase la un moment dat să scriu un articol cum am devenit alcoolic. Îi fac pofta.

În #drumulvinului nu am băut mult, dacă servem o juma de litru de vin per zi e mult. Mai mult am degustat. Mereu aveam recipiente în care putem vărsa vinul degustat. Să nu credeți că se aruncă. De cele mai multe ori se distilează vinul. Nu se pierde.

În ambele zile cât a durat festivalul ”Moldova Wine Day” am mers cu Booborooza în #pman, deci maxim cât am servit au fost 150 ml de vin bun moldovenesc pe zi.

Seara pot să îmi permit să servesc nu mai mult de două pahare de vin. O sticlă de vin ajunge exact la 2 persoane jumate (Mihaela e jumate).

Și da, vinul moldovenesc merită și trebuie promovat. Pentru că e bun, poate chiar cel mai bun.

Serviți vin, moderat, nu mai mult de 300 ml (bărbații) și 150 ml (femeile) pe zi.

În imagine Dumitru Munteanu savurează din tulburelul din Riesling de la Sălcuța. Fotografie realizată pe locul unde va fi construită noua fabrică BravoWine.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?