fbpx

Guvernul s-a autocenzurat. Și-a închis ședințele

Probabil ar trebui să fie o însemnare de rău despre Guvernul condus de Leancă. Probabil. Doar că în procesul de colectare a informației pentru aceastra din urmă am ajuns la o concluzie tristă. O veți citi la urmă.

Să începem. Azi în cadrul ședinței de Guvern au fost introduse modificări care prevăd că ședințele nu vor mai putea fi transmise în regim online.

Iată cum arată un extras din comunicatul remis presei după Ședința Guvernului de azi:

Cabinetul de miniștri a avizat proiectului de lege ce vizează modificări și completări la articolul 25 din Legea nr. 64-XII din 31 mai 1900 cu privire la Guvern.”

Citim atent pe site-ul Guvenrului avizul semnat de Ministerul Justiției.

Iată citatul din aviz cu prevedere la modificare:

”…caracterul public al ședințelor Guvernului se va asigura atît prin plasarea pe pagina web oficială a proiectelor de acte normative care urmează a fi examinate în cadrul ședințelor Guvernului și a proceselor-verbale ale ședințelor respective, cât și prin informarea publică, de către membrii Guvernului sau prin intermediul comunicatelor de presă, despre chestiunile examinate și deciziile adoptate în cadrul acestor ședințe, ceea ce va contribui la eficentizarea procesului decizional.”

De asemenea puteți să ascultați explicațiile lui Oleg Efrim după ședința de azi a Guvernului.

Pe mine într-un oarecare fel m-ar revolta această decizie de aceea intru eu seara să mai citesc ce mai scriu cei de la Adevărul și Unimedia (altceva nu am în feed-ul RSS). Adevărul dă o știre seacă. Unimedia dă o știre cu titlul ”Ședințe de Guvern… ca pe timpul comuniștilor?!

Un citat din știre:
UNIMEDIA amintește că transmiterea on-line a ședințelor a început odată ce Vlad Filat a fost numit prim-ministru în 2009, atunci când la guvernare a ajuns Alianța pentru Integrare Europeană.

Eu îmi amintesc bine prima ședință de Guvern condusă de Filat. La filmare, pentru live la Privesc.Eu am mers în trei. Împreună cu Oleg Cibotaru și Mihai Moscovici. Prima ședință s-a desfășurat la ora 22. La început am transmis live din sala de ședință pe urmă am îndreptat camera spre monitorul instalat în camera pentru reporteri. Ședințele erau publice. Ba chiar și live. Tarlev le-a făcut publice.

Probabil avem presa pe care o merităm.

Eu cred că ceea ce a făcut Guvernul e un pas înapoi. Toate explicațiile cu privire la Uniunea Europeană și alte ”variante” nu țin. În UE astfel de proiecte sunt votate și propuse de opoziție. Asta pentru ca cei din Guvern să nu beneficieze de prea mult PR. La noi, atâta timp cât nu avem un guvern unit ci bicolorat (repet, bicolorat) astfel de inițiative sunt acceptate și promovate chiar de cei de la conducere.

E bună chestia cu săpatul gropii de verzi albaștrilor și invers.

O seară bună să aveți!

Sursă foto: gov.md

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?