fbpx

Vizita la Remar. Partea organizațională

Vizita la SC Remar SA Pașcani era programată inițial pentru ziua de 21 decembrie. Exact de Sfârștiul Lumii. Dar nu a fost să fie. Motivul era simplu, începea perioada vacanțelor și chiar nu era bine să mergem atunci.

Bloggerii

Două săptămâni în urmă a fost făcut anunțul. Au mers doar bloggerii care au dorit. Invitat aparte a fost doar un blogger al cărui nume nici nu îl amintesc dar care de 2 luni tot scrie doar de rău despre Calea Ferată a Moldovei. Bloggerul nu a vrut să meargă. E mai ușor să fii erou la monitor decât în viață.

Iată de exemplu bucuria unui blogger trecut de 30 de ani dar care se bucura de o machetă a unui trenuleț în fața oficiului Remar. Bloggerul ăsta are acasă doi copii. Sărmana soție…

Organizatorii

Oficial – serviciul de presă al MTID. Neoficial – departamentul HR al CFM și personal ministrul Anatol Șalaru și directorul CFM Vitalie Struna. Serviciul de presă al MTID la final a făcut tot posibilul ca impresiile despre zi să fie stricate dar… nu i-a reușit. Chiar dacă s-au străduit din răsputeri. Mulțumiri Victoriei de la CFM care ne-a ajutat enorm cu vizele românești.

SC Remar SA Pașcani

Cei de la fabrică s-au pregătit enorm. La sigur nu au mai avut vizite de bloggeri la ei. Nu se așteptau probabil la atâtea întrebări și căutări de ”nod în papură” uneori. Nu cred că este ceva nefotografiat pe acolo unde au trecut bloggerii. Eu de exemplu căutam piese chineze în trenul renovat. Suferit eșec.
Mulțumiri sincere domnului Cătălin Cornea care a avut răbdare cu noi dar și tuturor celor care ne-au însoțit în timpul vizitei în fabrică.

Calea Ferată a Moldovei

Primit multe răspunsuri dar au mai rămas o serie de întrebări care, cel mai probabil, vor primi răspunsuri în timpul vizitei în această săptămână la depoul din Chișinău al Căii Ferate. Să vedem cum e la noi. Și mai ales cum, chiar și în condiții deloc asemănătoare cu cele de la Remar, se repară vagoane pentru Federația Rusă. Aici, în Republica Moldova.

Și, pentru a vă mai ține în suspans până ajung să pun fotografii și impresii din vizită, vă propun un video în care se vede cum se taie, cu ajutorului laserului, o fâșie de metal la SC Remar SA Pașcani:

O zi bună să aveți!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


3 Comments

  • rdm |

    Salut! Sunt un pasionat de trenuri si fotograf din Romania… Ai cumva poze si cu diverse locomotive aflate pe acolo? Poti sa-mi trimiti un email la adresa pe care am pus-o? Mersi mult!

  • eugen |

    Salut. Nu prea am fotografiat alte locomotive. Dar… vezi pe bigpicture.md poate găsești ceva.

So, what do you think ?