fbpx

Ministerul Educației miroase a naftalină. Sau poate pute?

Lucrurile încep să miroase urât la Ministerul Educației al Republicii Moldova.

La început Doamna Ministru Sandu a promis că până la începutul anului școlar va prezenta ”regulile de joc” la examenul de Bacalaureat. După aceasta a urmat promisiunea că va fi la final de octombrie un asftel de regulament. Liniște. Azi suntem în 12 noiembrie. Asta fără a aminti reformele, restructurările etc.

Doamna Ministru are consilieri. Câteva săptămâni în urmă scriam că tot mai des este consiliată de Viorelia Moldovan-Bătrânac. Fosta viceministră în Educație. Cea care a reușit cu ”succes” să elaboreze un cod al educației falit, să petreacă cu brio anul tineretului care a început abia din mai și a avut o sumedenie de scăpări, cea care e responsabilă de reformele în grădinițe care au fost un eșec total. Asta pe lângă multe alte ”reușite”. Majoritatea dintre ele grație colaborării ”fructuoase” cu moldovenistul Stepaniuc. Făceau un duet ”de minune”. Duet care a adus doar lucruri negative în educație.

Probabil dna Sandu o știe pe Moldovan-Bătrânac de la Banca Mondială.

Un consilier, oficial de data asta, plătit din banii UNDP este Ion Spinei. El e consilier la viceministrul Grosu. Omul care a făcut din BAC-ul moldav obiect de glume. Care mai de care. Și mai sunt. Simt că lista cu surse de naftalină în Ministerul Educației va continua.

Sursă foto: www.papiric.ro

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?