fbpx

Unii șoferi de ambulanță sunt lipsiți de respect în trafic

Eu nu prea îi respect pe șoferii de Ambulanțe. Probabil din cauză că în ogradă e punctul de Salvare unde sunt bazate mai mult de 15 ambulanțe și pentru că îi văd cum își vorbesc ca hamalii de la piață. Sau pentru că unui cunoscut din ogradă i-au frânt piciorul când era mic.

Foarte des observ cum ei folosesc girofarurile atunci când nu e cazul. Doar pentru a ajunge mai degrabă la stație. Iată un exemplu. Ieri seara. Unul din șoferi. În video totul e clar.

Extras din regulamentul circulației rutiere:

Reguli privind circulaţia vehiculelor cu regim prioritar de circulaţie şi obligaţiile celorlalţi conducători de vehicule
105. 1) Autovehiculele Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Departamentului Instituţiilor Penitenciare al Ministerului Justiţiei, Serviciului Grăniceri, Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, ale echipelor mobile ale Serviciului Vamal, cele destinate stingerii incendiilor, ambulanţele, precum şi cele ale serviciilor bancare, poştei speciale, care sînt echipate cu semnale luminoase şi sonore speciale, conform punctului 38 din prezentul Regulament, şi care sînt vopsite în mod special, în cazul în care execută misiuni urgente de serviciu, pot devia de la exigenţele Regulamentului în cauză (cu excepţia capitolului II; capitolului III secţiunile a 2-a şi a 8-a; capitolului IV secţiunea a 18-a), cu condiţia că se vor întreprinde măsurile necesare de precauţie pentru a evita orice accident în traficul rutier.

Iată și fotografia:

Chiar îmi e interesant, se aplică în așa cazuri amendă sau nu?

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?