fbpx

Prima zi în Soci

Ieri scriam despre prima dimineață și primul mic dejun.

După ce am dormit 3 ore și am mâncat am mers la mare. O plimbare care trebuia să fie de 15 minute conform localnicilor a durat mai mult de 50 de minute.

Tot țărmul din apropierea hotelului e un șantier. Peste tot se constuiește. Pentru a ajunge la mare a trebuit să înconjurăm. Am mers și pe marginea căii ferate pentru a scurta cât e posibil din drum 🙂

Am ajuns la o plajă publică. Malul e pietros. Pietre mari și șlefuite de apă.

Marea e caldă. 24 grade Celsius. Această perioadă localnicii o numesc ”sezonul evreesc”. Puțini oameni, apă caldă, prețuri mici. În apă am fost atenți la pietre. Masajul pentru picioare este garantat.

În timp ce oamenii petreceau la plajă, un grup de bărbați se odihnea ”cultural” într-un colț al plajei. De luni dimineață 🙂

După plajă am mers într-un local și am mâncat Chebureki și Hinkali. Făcute ”de lehamite”. Dar, cu bere, au mers foarte bine.

La întoarcerea în hotel proprietarul ne-a propus să mergem pe muntele Ahun care se află între Soci și Adler.

Un altfel de aer e acolo. Doar 663 de metri înălțime dar se simte. Stăpănâul hotelului spune că sunt cu 10 grade mai puțin acolo vara atunci când în Soci sunt 35-37. Pe munte este un turn construit în anii 40.

De pe turn se văd bine atât munții cât și marea.

Cam atât a fost ieri.

Revin cu impresii pe parcursul zilei sau mâine. Iată cum arăta marea de pe terasa hotelului nostru azi dimineața.

Direcția: Soci! este un proiect realizat cu ajutorul Air Moldova. În subtropicele Federației Ruse sunt împreună cu Apostu, Bercu, Chironda și echipa de la Prime (Andrei Cibotaru și Alexandru Fulea).

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?