fbpx

Sesiunea BAC 2012. Un mesaj pentru absolvenţi (scris de gicu)

Am fost şi eu absolvent, am trecut şi eu prin stresul prin care trec absolvenţii din acest an. De ce stres? Pentru că încă din clasa a 10-a tot ne băgau în cap, că BAC-ul este cel mai important pas din viaţa noastră, că dacă nu îl susţinem băieţii vor merge la armată şi tot astfel de „ameninţări”. Deci, pe parcursul claselor liceale tot ne „băgau în sperieţi”, ca să ajungem la examen şi să nu mai fim siguri în puterile noastre propii.

Mass media „vuieşte” zilele astea despre neregulile de la sesiunea de BAC 2012, despre răspunsurile de pe reţele de socializare, poze cu itemi şamd. Nimic nou sub soare, mass media fuge după senzaţii, iar CCCEC trebuie să facă un pic de „valuri” că lucrează. Ce este cel mai neplăcut, că în urma acestor măsuri întreprinse de ofiţerii centrului menţionat mai sus au de suferit absolvenţii.

Am citit pe blogul Michelle’s Blog despre unele acţiuni, ilicite în opinia mea a ofiţerilor CCCEC:

La liceul Tudor Vladimirescu din Chişinău, sect.Botanica ce-i de la ofiţerii de la CCCEC au făcut ce au vrut:

1.au verificat maculatoarele elevilor

2.i-au pus pe unii absolvenţi să scrie pe maculator de cîteva ori pentru a verifica scrisul acestora(pentru că li se părea lor că nu coincide, deşi copilul era stîngaci, şi mereu diferă un pic scrisul.sunt şi eu stîngace şi pot confirma acest fapt.)

3.au umblat printre bănci(lucru interzis)

4.venind din spate au pus mînile pe umerii elevilor, doar pentru ai speria

5.i-au pus pe absolvenţi să se ridice în picioare şi să-şi spună numele

6. i-au perchezitionat de telefoane

De regulă, nu cred bîrfelor şi încerc să aflu din surse sigure situaţia, să confirme ori să infirme zvonurile. Am o cunoştinţă care susţine BAC-ul în liceul Tudor Vladimirescu din or. Chişinău, într-adevăr la acest centru de BAC au fost prezenţi ofiţerii din cadrul CCCEC şi într-adevăr au avut loc abateri de la obligaţiile lor de serviciu.

Prin această cale vreau să atenţionez ofiţerii CCCEC, conform Codului Contravenţional al RM:

    Articolul 312. Abuzul de putere sau abuzul de serviciu

Folosirea intenţionată a situaţiei de serviciu într-un mod care contravine intereselor publice sau drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice şi juridice, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii,
se sancţionează cu amendă de la 50 la 150 de unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a deţine o anumită funcţie sau de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an.

    Articolul 313. Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu

Săvîrşirea unei acţiuni care depăşeşte în mod vădit limitele drepturilor şi atribuţiilor acordate prin lege şi care contravine intereselor publice sau drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii,
se sancţionează cu amendă de la 50 la 150 de unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a deţine o anumită funcţie sau de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an.

Stimaţi absolvenţi, dacă aţi fost martori la astfel de ilegalităţi din partea unor ofiţeri ori anagajaţi ai ministerului educaţiei, oare ce ar fi dacă aţi face o chemare (colectivă) în judecată a persoanelor?

Sursă foto: francissimo.ru

P.S. eram să uit, cine din conducerea de vîrf a CCCEC este sigur că va promova examenele de BAC?

Comentarii

comentarii


2 Comments

  • irina |

    stiti ce ma irita cel mai tare…faptul ca find presati de mai mult de o luna de catre mass-media ca nu-si fac bine treaba si ca ofiterii din CCCEC sint ei insasi corupti..ei incearca sa-si salveze imaginea depistind fraudele de la BAC-ul asta jegos. Dar hai sa fim realisti cum pot cetatenii unui stat sa nu fie corupti daca el este condus de cei mai mari tilhari si escroci carora li se supune CCCEC-ul.Acolo sus e cea mai mare coruptie,acolo unde se face spalare de bani, de acolo ar trebui sa inceapa perchizitionarea.In fine noi absolventii suntem cea mai buna solutie pentru CCCEC de a-si salva imaginea. Asaca tuturor absolventilor multa bafta si aestia care au dat bacul cu vreo 2-3 ani urma profitind de toata libertatea nu va bagati nasul!!!!

  • cartidevizitaieftine |

    Parerea mea e ca scoala produce roboti si te invata cum sa lucrezi pentru altii. Nu cred ca BAC-ul decide ce faci in viata, nici macar Facultatea. De ce? Pentru ca in fiecare zi vezi absolventi de facultate care isi cauta de munca la hipermarket. Pe langa scoala ar trebui sa faci un curs practic de orice, orice iti place sau crezi ca iti va aduce bani. Cursul il poti face din recomandari, exista atata informatie acum incat numai sa nu vrei nu obtii ceva.

So, what do you think ?