fbpx

Nu vă urcați ”serviți” la volan

E un fel de mărturie aceast însemnare.

Am permis de mulți ani. Nu l-am făcut din cauză că vroiam să conduc mașina lui tata. L-am făcut fiindcă Papa nu vroia să îmi cumpere calculator fără să am permis. De asta a și trebuit să absolvesc rapid școala de șoferi abandonată în toamna lui 2001. Astfel, de prin noiembrie 2002 am permis.

Booboorooza a fost cumpărată prin iunie 2011. Am încălcat a treia zi. Zburam cu 67 la oră pe marginea Stăuceniului. Cea mai tâmpită limitare de viteză din Moldova. Ei… mă grăbeam la alegeri. Acum trei săptămâni am mai încălcat. Zburam cu 108. Dar nu despre asta vroiam să scriu.

Se întâmpla pe 31 decembrie 2011. Ultima zi din an. L-am dus pe Papa la vilă, nu-ș ce treabă avea iar eu, singur, m-am dus la Dragoș în vizită. Să văd unde stă. Una după alta am ajuns în beci acolo unde am gustat din vinul făcut de dl. Sevastian Galbur. Foarte bun de altfel. Apoi am intrat în casă și am mai servit un pic. Am stat bine.

Înapoi spre casă, adică spre vilă să îl iau pe Papa acasă erau vreo 7 kilometri. Majoritatea pe traseul M14. Mi s-a părut o veșnicie. Înțelegeam că încalc dar în același timp era prea multă adrenalină în mine. Probabil din cauza gradelor din cap. Înțelegeam că sunt ”un pic treaz” dar era greu de controlat.

De atunci am spus că nu mai urc la volan ”servit”. Nu că mi-ar fi în grijă de booboorooză, de mine mi-i frică.

O zi bună vă doresc. Aveți grijă de voi și de cei pe care-i iubiți.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


One Comment

  • Piticu21 |

    din ciclul asta, n-aveam masina. dupa primul salariu, gasca de alcolisti au zis ca tre sa-l bem sa-l udam, sa facem din astea cum se intampla de obicei.

    si am fost intr-o carciuma, eu cu banii de salariu, astia cu niste berica, cu niste vin, gasca mare, vreo 20 de oameni. Pe la 2 dimineata toata lumea era praf.

    La 4 dimineata unul dintre petrecareti a zis ca pleaca acasa si mi-a lasat mie cheile masinii lui sa pun in masina lazile de bere ce mai ramasesera si ceva vin.

    Eu viteaz. Am zis ca ma duc sa-mi bat prietena ce tocmai ma parasise. Asa ca m-am suit in masina si sa plec de la Pitesti la Craiova. Pe la jumatatea drumului am facut o pauza si am zis sa ma relaxez putin, dupa care am realizat ca nu merita sa ma duc sa o bat asa ca am dat sa ma intorc.

    Aveam 130 pe un drum judetean si depaseam o dacie. Pe partea cealalta venea o ambulanta. Am tras de volan si am franat … cand am vazut cum a facut masina si ca era sa ajung in santz, am zis ca nu. Nu merita. Nu pleca baut la volan, nici macar cu o bere. Ca daca faci vreun necaz si intra vreun prost in tine, tot tu esti vinovat.

So, what do you think ?