fbpx

Şi iarăşi despre Valeriu Poiată, KIA Motors şi PLDM (scris de gicu)

După publicarea pe blog a articolului Sunt PLDM-ist şi fac ce vreau! am fost martori la mai multe evenimente:
1. Filat i-a mulţumit personal poliţistului de sector pentru poziţia luată în litigiul cu administraţia şi funcţionarii salonului KIA Motors.
2. Alexandru Ţentiu a fost promovat în grad, de la capitan la maior. Felicitări.
3. Astăzi a fost organizat un flash mob în faţa salonului menţionat mai sus cu genericul „Am dreptul la spatiul public”.


Dar, mai am eu careva întrebări pentru domnul Filat şi domnul Roibu la subiectul dat. Nu neg faptul că Alexandru merită să fie maior, locotenent-colonel, colonel, general, poate chiar generalissimus 🙂 înţeleg şi faptul că promovarea a fost făcută pentru a motiva şi ceilalţi colaboratori de poliţie să aibă şi ei un aşa comportament de serviciu, dar … domnule Filat şi domnule ministru Roibu, poliţistul de sector se afla în orele de serviciu (iată unde era domnul Valeriu Poiată în orele de serviciu este iarăşi o întrebare), el îşi făcea datoria şi faptul că a reacţionat adecvat situaţiei nu este un lucru ieşit din comun. Pentru că în aşa caz mai sunt oameni care merită avansaţi în funcţii, şi pompieri, şi şoferi, şi brutari, şi medici (apropo, prin această cale aş vrea să zic că şi tatăl meu merită avansat, poate un şef de spital, ori poate ministru, pentru că a salvat de la moarte sute de vieţi omeneşti, e medic anesteziolog-reanimatolog).

Domnule Filat, toată situaţia dată mă obligă să cred că promovarea în grad a poliţistului de sector (în vizorul presei, pentru că putea fi făcută şi fără înştiinţarea presei) este făcută doar pentru a muşamaliza comportamentul şi acţiunile inadecvate ale colegului dvs. de partid, dl. Valeriu Poiată. Credeţi că puteţi închide gurile lumii cu o declaraţie de presă a primarului or. Sângera, cu o hârtie în care cică îşi cere scuze pentru incidentul din faţa salonului? Va greşiţi domnule prim-ministru. De ce nu a avut curajul dumnealui să iasă în faţa camerelor să-şi ceară scuze? În secvenţele video am văzut cât tupeu a avut persoana să stea cu mâinile în buzunar în faţa omului lege, să mintă că nu el a blocat trecerea, că nu este maşina lui şamd. Şi ce dacă îi va fi întocmit un proces contravenţional? Dl. Poiată singur a recunoscut că are şi aşa multe, ori cu unul mai mult, ori cu unul mai puţin îi este indiferent. Reiterez întrebarea din articolul precedent, ce caută o persoană ce nu respectă legea în fruntea primăriei unui orăşel?

Vreau acţiuni concrete, dacă e să-şi ceară scuze, atunci să o facă public! Adică în faţa camerelor, la vre-o conferinţă de presă ori să-şi dea demisia, să dea dovadă de bărbăţie!

Şi bineînţeles să nu rămână fără atenţie şi colaboratorii PR.

P.S. Şi în final o întrebare pentru primarul or. Chişinău, dl. Dorin Chirtoacă, nu e timpul să fie demontate acele bare instalate din faţa salonului KIA Motors?
 

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?