fbpx

Sunt PLDM-ist şi fac ce vreau! (scris de gicu)

Mai ţineţi minte ce este specificat în art. 16 alin. (2) din Constituţia Republicii Moldova: „Toţi cetăţenii Republicii Moldova sînt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără deosebire de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, opinie, apartenenţă politică, avere sau de origine socială.„?

În materialul ce urmează vă veţi convinge că legea fundamentală a statului RM „minte”. Mai corect zis vom putea vedea cum în statul nostru drag legea o face un primar din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova, nimeni altul decât Valeriu Poiată – primar or. Sângera.



Televiziunea TVC21 şi anume emisiunea Direct din Viaţă a surprins acum 2 zile o scenă în care îl putem urmări pe primarul oraşului Sângera, Valeriu Poiată, cărui nu îi pasă de lege şi cărui (din vorbele lui) îi este indiferent de lege, cică nu e primul caz contravenţional deschis pe numele acestui cetăţean 🙂 (adică pe numele dl. Valeriu Poiată), se laudă ca are un „teanc” de dosare  şi nu îl deranjează dacă va mai avea unul. Acum apare o altă întrebare, oare ce caută o persoană care nu respectă legea în fruntea primariei unui oraş (sat)?  Pe lângă faptul că a îngrădit accesul persoanei de aş lua automobilul, acest presupus administrator al companiei KIA Motors a neglijat şi indicaţiile poliţistului de sector + minte în mod obraznic că nu a blocat el trecerea nimănui şi nu cunoaşte nimic, în pofida faptului că camera de luat vederi a înregistrat cum persoana în cauza se afla la volanul automobilului de marca KIA cu nr. de înmatriculare K IA 888.   În secveţnele video se aude clar cum dl. Poiată dă indicaţii subalternilor săi în mod samovolnic să-i îngradească accesul în continuare cetăţeanului, conducătorului autovehicului de marca VW.

Conflictul a fost aplanat şi şoferul automobilului VW a putut să părăsească locul doar atunci când la faţa locului a sosit un echipaj al Poliţiei Rutiere.

În opinia mea, Valeriu Poiată a comis cel puţin 2 fapte care cad sub incidenţa codului penal al RM şi anume:

  Articolul 352. Samavolnicia
(1) Samavolnicia, adică exercitarea unui drept legitim sau presupus în mod arbitrar şi prin încălcarea ordinii stabilite, dacă s-au cauzat daune în proporţii mari intereselor publice sau drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice,
se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 500 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 240 de ore.
(2) Aceeaşi acţiune:
c) însoţită de ameninţare cu moartea ori cu vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii;
d) însoţită de aplicarea violenţei nepericuloase pentru viaţă sau sănătate;
e) însoţită de nimicirea bunurilor
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 200 la 600 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 4 ani.
(3) Acţiunile prevăzute la alin.(1) sau (2):
b) însoţite de aplicarea violenţei periculoase pentru viaţă sau sănătate;
c) săvîrşite cu aplicarea armei;
d) soldate cu daune în proporţii deosebit de mari;
e) soldate cu alte urmări grave,
se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 8 ani.
    Articolul 3521. Falsul în declaraţii
Declaraţia necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ competent în vederea producerii unor consecinţe juridice, pentru sine sau pentru o terţă persoană, atunci cînd, potrivit legii sau împrejurărilor, declaraţia serveşte pentru producerea acestor consecinţe,
se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 600 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 1 an.
se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 600 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 1 an cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

În continuare vă invit să urmăriţi materialul video despre cazul descris mai sus şi obrăznicia fără margini a primarului oraşului Sângera.

Oare ce pedeapsă merită acest primar?

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


20 Comments

  • adrian |

    bravo politistului (Alexandru) ce apara cu atita inversunare interesele cetateanului care a fost blocat in parcare, daca ar lucra toti politishtii asha, demult Politia era sa aiba un statut mult mai inalt in fata cetatzenilor, iar ceilalti politishti de la 902 si de la polotia rutiera fac parte din acea mare parte a politistilor ce cauta o mie shi o suta de motive numai ca sa nu lucreze.

  • cand ne civilizam ? |

    rus rus paparus, dute de-unde drakul te-a adus ! 😀 prostie! nu conteaza ce limba vorbesti, desi romana trebuie cunoscuta macar la nivel de conversatie de toti cetatenii, trebuie sa fii om, dar se vede ca limba porceasca e rusa, cel putin de asta dau dovada baitanii de la reprezentanta kia…rusine..toti porcii au ocupat posturi…dar ai nostri pleaca si tot pleaca din tara…misiunea porcului de a nimici neamul moldovenesc in curand va avea succes daca nu vom lua pozitie de defensiva apoi ofensiva !!!..

  • andrei |

    cand ne civilizam ? (desi romana trebuie cunoscuta macar la nivel de conversatie de toti cetatenii, trebuie sa fii om, dar se vede ca limba porceasca e rusa) –––––– la nivel de conversatie trebuie sa fie cunoscuta limba de stat moldoveneasca, sunt oameni care vb in rusa si sunt cu moolt mai civilizati ca acesti tipi de la KIA ,daca ei is plini de bani sunt crutie,se vede ca nau nish un stress,maladets politistul de sector,sa ispravit de minune,

  • Bagra |

    Luchiasa, pina la codul penal mai este si condul contraventional… documenteazate

  • DumitruM |

    Hai sa imi zica cineva ca eu is paranoic si tara moldovei e frumoasa si aie nu-i de kkt si ca moldovenii is de treaba si ca rusii nu trebuiesc fugariti kibenimateri in tundra si ca avem viitor. p**a. asta se intampla pentru ca orice dobitoc are relatii in partid sau in alta parte.

  • Vlad |

    Reprezentata KIA ar trebui inchisa, fie concediati toate persoanele din partea copaniei implicate in incident

  • radu bradu |

    Bai astia is tampiti de la circulatie ..E ULTRAJ LA ADRESA UNUI OFICIAL DE POLITIE IN EXERCITIUL FUNCTIUNII…

  • Sandu |

    Primarul tot e rus? P.R. si 902, la fel is rusi?? in fiecare articol gasiti rusul vinovat.. dati dovada de un intelect scazut

  • anonim! |

    conflictul : rus versus moldovean va face de ris pe majoritatea , mai tare decit cum s-au facut toti astia impreuna implicati in incident! mai putini vorbitori de rusa ii critica pe md. pe cind moldovenii de cele mai multe ori se poarta „porceste” cu rusii, conducindu-se dupa niste stereotipuri prostesti!

  • victor |

    Alexandu merită stimă și respect, indiscutabil. Unele fizionomii…так и просят кирпича, однозначно. Da șoferul transportului CBA 100 – o lepădătură scîrnavă, lingău de funduri, самонадеенная конченая мразь, быдло, фуфло обосранная, dacă să fie pe înțelesul celor ce vorbesc numai „paruschi”.

So, what do you think ?