fbpx

d. Șleahtițchi, cât mai aveți să vă bateți joc de elevi? Nu vreți să plecați cu tot cu șeful comisiei naționale care aberează?

Logic ar fi să tac. Să nu scriu. Tania anul ăsta dă BAC-ul. Ar trebui să nu spun că avem un ministru prost la educație iar șeful pe întrebările la BAC prostește elevii de ani de zile. Logic. În Moldova sunt multe lucruri de care trebuie să te temi. Dar… să nu dea Domnul cineva să îi facă probleme la BAC lui Tania.

Ia priviți ce perlă marca Ministerul Educației a pus Daniel Moscalenco pe facebook:

Poftim și comentariul lui Daniel care este exhaustiv, cred eu:

Strigător la cer! Incompetenta celor din Ministerul de educație din Moldova!!!
In punctul IV al lucrării de simulare BAC, alolingvi din 27 martie 2012 se cere interpretarea operei „Dan căpitan de plai de Alecsandri”. Iar mai jos e scris:
„b) Expunerea rezumativa, în cinci enunțuri a conținutului baladei” – care balada proștilor de la minister? și copii din clasa 1 știu ca opera „Dan căpitan de plai” e POEM!
„c) Caracterizarea în patru enunțuri a ciobănașului moldovean” – care ciobănaș, incompetenților? Sleahtitchi, tu ai citit măcar odată în viata ta poemul Dan căpitan de plai? Unde ai văzut tu acolo ciobănaș moldovean? Ciobănașul moldovean e în balada Miorița!

P.S. ulterior au depistat gafa comisa de ei și au înlocuit sintagma ciobănaș moldovean cu Dan (doar după finisarea examenului) dar dacă sunt incompetenți, asa rămân până la capăt și au uitat sa schimbe denumirea speciei literare de balada în poem! Vai și amar de capul vostru și încă mai cereți de la profesori și de la elevi ameliorarea situației lingvistice în tara!

D. Filat, schimbați-l vă rog. Și aduceți pe cineva care să schimbe tâmpeniile din acel minister plin de râie.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


3 Comments

  • Andrei Bolfosu |

    nu e vorba de incompetenta aici stimati prieteni, e vorba de o simpla lenevie si lipsa de atentie atat din partea celui ce a alcatuit testul cat si din partea celui ce l-a verificat. e vorba de un simplu copy/paste. dintr-un test precedent in care opera de baza era Balada Miorita, poate din graba au uitat sa schimbe si intrebarile. E o gafa totusi inadmisibila pentru un asa nivel. Iar daca ministrul ar verifica fiecare testare……. ce ar face metodistii de la minister?

  • Andrei Bolfosu |

    si cum ati intrat in posesia acestei fotografii??????? din cate se stie nimeni nu are acces la aceste teste decat cei care le alcatuiesc, presedintele comisiei BAC, elevii, si verificatorii, tuturor le este strict interzis sa fotocopieze, fotografieze sau sa multiplice aceste materiale……..

So, what do you think ?