fbpx

Grăbește-te să faci un bine…

Săptămâna trecută. Eugen îmi scrie un mesaj cu link la un promo realizat de Publika pentru o emisiune. În promo trei copii. Flămânzi. Eugen e mai sensibil din fire. Propune să ajutăm. Nimic contra.

Duminica aceasta (4 decembrie). Ne sunăm. Mergem la magazin. Cumpărăm ce considerăm necesar pentru cei trei copii. Mergem la Mereni, raionul Anenii Noi. Suntem întâlniți de un prieten a lui Eugen. Ajungem la casa unde ar trebui să stea copiii. Nu este nimeni în afară de fratele celei care i-a născut. Un individ pe nume Oleg. Vorbește la mobil să întrebe unde sunt copii. Nu știe. Ne-a spus că e posibil să fie la bunica. Mergem într-acolo. Găsim casa.

Batem la ușă. Iese Valera.

Valera este foarte iritat de prezența camerei. Îmi spune să o închid ori se duce la procuror să se jeluie. Facem cum spune. Îl rugăm să ne arate copiii. Spune că nu sunt la el deși auzim voci de copii din casă. Ieșim din ogradă. În acele momente copiii ieșeau afară aduși de bunica. Valera încearcă să îi ducă în casă. Să mai fi împins un pic primea ceva pumni de la unii din noi dar s-a liniștit. A lăsat copiii. Am mers cu ei în altă ogradă unde au mâncat. Am cumpărat câte ceva ce poate fi mâncat imediat. Și dulciuri de la Bucuria am luat. Mici suvenire.

Să fie clar, copiii la moment stau în mare parte în casa lui Valera, acolo unde stă în concubinaj cu bunica acestora. La moment când am venit atât Valera cât și bunica erau serviți. La bunica mai au ce mânca.

În casa celei care i-a născut (casa bunicii) nu au chef să mearcă. După cum spune băiatul mai mare acolo miroase a vin și nu numai. Tot el a refuzat la început să vorbească cu noi crezând că suntem de la televiziune. I-am lămurit că nu e așa. Valera până în ultimul moment nu înțelegea cu ce scop am venit și refuza să creadă că am venit doar să ajutăm și nu să agităm sau să îi convertim la iehovism (ceea ce deja au încercat unii să facă, din spuse). Într-un final Valera este cel de care depinde soarta acestor copiii.

E prima dată când ajung să ajut pe cineva. E greu să conștientizezi unele lucruri după astfel de vizite. Una din concluzii este că nu toate cele ce nasc copii sunt mame. Copiii aceștia nu au mamă.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


One Comment

  • soso |

    am o ideie desi nu isi are rostul aici pt cine vrea sa faca un bine desi ma indoiesc ca mai sint escroci care profita pt cistig in interes personal vreau sa va dau o ideie pe care nu o tin pt mine pt a face un lucru bun de a venii in ajutorul oamenilor desi poate altii o sa ma critice pt a sponsoriza anumite puscarii unde nu exista facilitati in special pt femeii pt a le usura viata. Ps: mesaj pt toti blogarii cu bun simnt.

So, what do you think ?