fbpx

Update. Ce face avionul din Libia în Republica Moldova

Am scris azi dimineață o scrisoare la Ministerul Apărării. Și am primit răspuns. Iată asta dechidere!

…..

Stimate  Eugeniu Luchianiuc,

Cu referință la informația solicitată de Dvs privind aterizarea unui avion IL-76 pe Aeroportul Internațional Mărculești si pentru a evita orice fel de speculații și interpretări referitor la încărcătura și destinația aeronavei, Ministerul Apărării informează că:

Marți, 13 septembrie, ora 07:55, pe Aeroportul Internațional Mărculești, întreprindere aflată în gestiunea Ministerului Apararii,  a aterizat un avion de transport IL- 76.

Aeronava a survolat spațiul aerian al R. Moldova în baza autorizatiei autorităților moldovenești și a aterizat la Mărculești pentru a prelua o încărcătură militară conform unui contract încheiat între Ministerul Apărării al R. Moldova și o companie letonă din orașul Riga.

Potrivit contractului, Ministerul Apărării a comercializat companiei respective un lot de muniții din dotarea Armatei Naționale cu termenul de exploatare depășit. Menționăm că contractul încheiat între cele două părți este perfect legal, iar lista activelor Armatei Nationale propuse spre comercializare a fost aprobată prin Hotărârea Parlamentului R. Moldova nr. 458 – XV din 30 iunie 2001.

Precizăm că aeronava de transport IL- 76 va decola de pe Aeroportul Internațional Mărculești în după amiaza zilei de marți, 13 septembrie. Totodată, subliniem că valoarea lotului de muniții comercializat companiei letone nu poate fi divulgată, deoarece această informație este confidențială și respectă prevederile unui contract comercial.

…..

Cu respect,

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


One Comment

So, what do you think ?