fbpx

despre ”ATAC ASUPRA ZDG” sau cum să fii ”Zgardă de Gardă”

În țara noastră sunt mulți oameni. În țara noastră sunt mulți jurnaliști. În țara noastră sunt mulți hoți. În țara noastră sunt și hoți care se consideră jurnaliști, unii dintre ei sunt șefi la ”Ziarul de Gardă”.

La subiect. ”Zgarda” a fost atacată. Un fel de ”Atac asupta Moldovei” în stilul lui starâșkevici. Cineva a folosit imaginea gazătului și a făcut un fals. Bravo celui ce a făcut așa ceva, bravissimo. A furat de la hoți.

Iată declarația zgardei de gardă:

Citat:

În Chişinău, dar şi în alte localităţi ale R. Moldova au fost distribuite ziare ilegale, tipărite în mod criminal, care conţi logoul, corpul de literă, numele de rubrici ale redacţiei noastre, dar cu un conţinut impropriu, manipulator şi denigrator pentru imaginea ZdG.

Câteva întrebări către șefii gazătuței:

  1. ”Logoul” este înregistrat la AGEPI?
  2. Ați plătit pentru utilizarea în scopuri comerciale a fontului Warnock? Puteți arăta factura de la Adobe?
  3. Da pentru numele de rubrici aveți TradeMark?
  4. ”Denigrator pentru imaginea ZdG” asta cum, au scris ce cred de asta v-au denigrat imaginea de hoț?

Mai mult nu mai pun întrebări, oricum nu voi primi răspuns la ele. Hoții tre să stea la dubă, jurnaliști ar fi ei sau politiceni.

O zi bună!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


6 Comments

  • crudu |

    Iata, inca un „articol” care demonstreaza apropierea lui eugen de PLDM de ultimul timp. Acum mai aperi si acel rusinos si fals Ziar de Chisinau atacand Ziarul de Garda?Colegii peledemistio l-au facut si acum va temeti de procuratura si incercati s agasiti iesire juridica din asta>? ca logoul nu e inregistrat etc? Sa va fie rusne pentru ce faceti!

  • Petru Macovei |

    Eugen, indiferent de opiniile pe care le ai despre un ziar sau altul, despre un jurnalist sau un redactor, ceea ce ai scris tu mai sus este foarte urit si te compromite in primul rind pe tine. Imi pare rau ca incerci sa justifici o fapta atit de ticaloasa, indiferent daca marca e inregistrata sau nu. Ti-as recomanda sa stergi acest text de pe blog, dar intuiesc ca oricum nu te intreseaza opinia altora…

  • eugen |

    d. Macovei, Dvs știți cel mai bine de ce am scris asta. Atunci când șefii gazetuței date au furat de la mine nici nu au avut curajul să recunoască asta. S-au dat în spectacol. Bravo lor. Acum se dau în spectacol pe seama lor. Atunci când iau banul din buzunarul altora nu le este rușine să facă bani pe lucruri furate?
    Știți bine ce efort depune API pentru a ajuta ziarele. Sunteți cel care de ani buni încercați să le dați undițe ca să prindă pește. Ei în schimb vor doar pește. Să încerce să fie pescare adevărați și nu doar devoratori.

  • simion |

    Dl Macovei o intrebare. De ce presa cand ataca nu se gandeste la altii si de ce presa cand este atacata toti sar in apararea ei?

    Ziarele din occident cheltuie o groaza de bani pe cumparare de programe licentiate si fonturi. Eu cred ca la nivelul grafic aici ZDG ar trebui sa fie mai atent. Tot asa liber cineva poate sa ceara despagubire de la ei pentru folosirea caracterelor sau a altceva. Daca e vorba de logo si de denumire tot se poate de sicutat. De ce sa nu mergem pe cale legala. Las cei de la ZDG sa prezinte probe ca ei au dreptate.

    O alta proba ar fi tirajele. Care este tirajul ZDG? Cat de popular este el in RM? Dati sa fim sinceri pana la urma. Unde e auditul tirajelor? Eu cred ca ZDC a fost o publicitate pentru ZDG. Chiar si PR-ul negru tot este un PR.

    Conform sondajului de audienta mass-media din Republica Moldova realizat de CIJ ZDG nu se afla nici in primele 10. Vezi – http://www.ijc.md/index.php?option=com_content&task=view&id=323&Itemid=117

    Imi pare rau pentru ca se incearca de a face uragan valuri in pahar. Colegi de la ZDG eu va inteleg, dar aduceti argumente mai bune.

    P.S. Pe cand eram studenti am facut timp de un an ziarul USM „Universitatea”. A fost o incercare frumoasa de a face un ziar universitar pentru studenti si nu pentru maculatura. Pe usa redactiei in care lucrau 5 studenti tineri era scris RZU (Redactia Ziarului Universitatea). Cu acestea abreviere se poate de facut orice: Reactor Zincat Universal, Refuz Zilnic Untul, Revin Ziua Ucis, Restabiliti Zavoadele Unioniste, Rusine Zinei Ursu, Rasa Zulu Unestete, s.a.m.d. Tot asa si cu abreviatura ZDG tot se poate de inventat multe.

  • Vasile |

    Eugen, dar ce au furat cei de la ZdG? Lamureste odata ce anume au furat ca din mesajele tale reiese ca te-au lasat fara casa, fara masa, fara scaun (la cap?), fara femeie, fara barbat, fara linguri, fara lighean, fara cratita…

So, what do you think ?