fbpx

în Comrat e RM sau URSS?

Ieri în Palatul de Cultură din Comrat a avut loc ședința festivă de inaugurare a Bașkanului Găgăuziei. Frumos, festiv, multă lume. Doar că totul amintea a Uniunea Sovetică. Scaunele din sală, scena, oamenii.

În coridor pe vârful coloanei erau și stemele URSS, steaua și secera cu ciocanul.

Vedere mai aproape.

Palatul de Cultură se află pe strada Lenin, la fel ca și Comitetul Executiv al regiunii care se află alături.

În fața Comitetului Executiv stă Lenin.

Poftim, și mai aproape, pentru colaje.

Nu am chef și plăcere să intru în polemici despre faptul că cei de acolo nu știu deloc română și foarte prost vorbesc rusa. Nu am chef. Doar am pus câteva fotografii. Să știți.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


6 Comments

  • Nata Sarioglo |

    Mda… locuri cunoscute – aici se desfasurau olimpiadele raionale, concertele etc. In rest, Eugen, acestea sunt lucruri cunoscute – limba stalcita, comunism acut s.a. Cel putin pentru localnici!

  • Ilie |

    Dar in ce limba au vorbit acolo falnicii nostri conducatori lupu-filat??? Ati sezizat? Acolo exista notiunea de limba de stat? Cu lupu e clar, asta e elevul rosu si chiar umilit la Moscova va vorbi rusa in continuare, dar filat!!! De ce??? De ce nu in romana, domnu prim-ministru??? De ce in aceasta regiune nu functioneaza legea de stat nici chiar pentru domnia voastra?

  • zippy |

    eu zic sa deschidem documentul de baza al statutului teritorial UTA si sa vedem ce-i scris acolo si ce limba. Dupa aia venim si ne bagam in polemici, eventual.

So, what do you think ?