fbpx

Dle Șleahtițchi, ar fi bine să faceți curat în minister și apoi în programa școlară

Mai dăunăzi ProTV a făcut un subiect foarte interesant despre situația predării cursului de Informatică în școlile rurale. Cel mai tare m-a indignat ceea ce a spus ministrul Educației pe final de material:

Ministrul crede că nu se mai poate de mers mai departe cu Pascal-ul. Probabil la ministru calculatorul înseamnă Microsoft Word doar… Eu sper să digitalizeze lecțiile dar ei se gândesc doar la modificarea obiectului Informatica. De fapt nu despre asta e însemnarea.

Pe mine mă interesează când ministrul are de gând să „arunce în stradă” corupția din cadrul ministerului. Când are de gând să îi scoată din fotolii pe cei care stau acolo de 10 de ani și protejează editarea manualelor și nu numai?

La noi de scrierea manualelor se ocupă doar o mână de profesori, mai corect spus edituri, care plătesc mult ca să aibă posibilitatea să editeze aceste manuale. Plătesc cash și în plic, nu prin transfer la minister.

Indiscutabil că unele reforme trebuie începute de la profesori, dar niciodată un profesor nu se va schimba atunci când se știe că în minister e haos. #mat ce haos.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


4 Comments

  • Eugen |

    ca concept, tre să rămână un limbaj de programare, dacă e să vorbim de cursul de informatică.

  • nicu |

    eu vorbesc de întreg programul, pascalul nu e ceea ce foloseşti, logica şi bla bla îi fignea tăt asta, există şi alte baze care ar putea să le ofere, trebuie de schimbat cadrele

So, what do you think ?