fbpx

Facebook „вопасносте” sau hai ș-om fași biznis ca la moldoveni

Ieri, pentru ora 14.00 site-ul agenda.md anunța următorul eveniment:

Are loc o ședință de judecată pe marginea unui dosar civil între rețeaua de socializare Facebook și Agenția de Stat pentru Protecția Proprietății Intelectuale.

Am scris despre asta pe Facebook. Pe parcursul zilei am fost contactat de mai mulți prieteni care m-au întrebat ce se întâmplă sau ce a fost la judecată. Cu părere de rău nu am putut ajunge. Pot să presupun că este vorba de dorința unora de a înregistra marca comercială Facebook.

Ieri de dimineață am intrat pe nic.md să văd cine a înregistrat, dacă a înregistrat, facebook.md. Iată ce informație este afișată la whois.

O căutare cu privire la numele registratorului Ilie Toma a arătat că el mai deține nume în .md cum ar fi: case.md, vreaucredit.md, piata-auto.md.

VIP Magazin chiar îl vedea „un viitor magnat” în online. Era prin 2008.

Nu știu cum vouă dar mie mi se pare cyber squatting un business foarte murdar și necinstit.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


One Comment

  • aster |

    Demult am observat ca s-a inregistrat domenul facebook … nustiu la ce ar servi.
    Am vorbit mai demult cu un reprezentant MoldData si ei au zis ca nu au treaba cu drepturile de autor si copyright-urile , ei pot sa suspende/returneze un domen doar in urma unei decizii judecatoresti . Adica daca Facebook isi frea domenul , ii da in judecata pe cei de la piataauto si primeste domenul.

So, what do you think ?