fbpx

Și ce dacă Publika fură? Ei „jă” sunt cei mai „șinstiți”! Moldova, acum ai chiliviziuni

După ce am scris însemnarea despre asemănările dintre Publika și Jurnal am primit o serie de comentarii foarte plăcute, unele chiar frustrate, ale unor angajați de la Publika. Ei, se mai întâmplă. Un pseudojurnalist chiar scria că îmi fac trafic. Să vedem cum vor comenta însemnarea asta.

Ieri am fost în raionul Briceni. Filat a fost cu o vizită de lucru acolo. Am fost și la Școala Republicană de Box din Grimăncăuți. Acolo Filat a intrat în sala de forțe. Am filmat. Radu a plasat imediat înregistrarea pe site.

În seară a apărut un material pe publika.md

De dimineață am filmat de pe TV cum arată materialul, ca să nu abereze cineva că materialul a fost doar pe net.

Imaginile sunt filmate de mine și preluate de pe Privesc.Eu. Iată originalul:

Publika, nici nu s-a chinuit să indice sursa. Asta sunt învățați unii inși de acolo. Fură ca în codrul mare și pe urmă urlă că ei sunt jurnaliști.

Nu șî și dacă o furat? Dap ii îs Booblika, oops Publika!

Comentarii

comentarii


13 Comments

 • Lucian |

  Ceva clasic 😀 dar revoltator totusi , nu zice nimeni sa nu preiei video, stire dar mentioneaza si sursa aia

 • Aneta |

  Ma indoiesc chiar ca video filmat de Dvs poate fi preluat de orice sursa mass-media doar citind sursa originala. E legal doar cand exista „courtesy agreements” de „sharing” a materialului video sau documentar intre sursele mass-media.

  O singura exceptie ar fi cazul de „fair use” – daca Publika ar demonstra ca a citat sursa originala si nu a fost difuzat tot materialul original, ci doar o mica parte din el – pentru a „ilustra” si a aduce la cunostinta informatia.

  In toate celelalte cazuri – sunt „clienti” pentru Agentia de Protectie a PI.

 • ddd |

  Baieti, Jurnal TV e si mai de rahat televiziune – sectanti proromani, care pupa fundul lui Basescu si sunt tare inclinati intr-o directie politica anume. Acolo nu vezi nimic mai mult decit lauda oamenilor si partidelor care tin cu Romania si critica fatza de cei care nu tin cu Romania:)

  Nu stiu referitor la Publika TV daca fura sau nu materialele facute de altii, dar ei macar sunt neutri.

  Reply pentru DIMEX: „…#La ce poţi să te mai aştepţi de la televiziunea lui Roşca ? 😀 ….”
  — Publika TV e a lui Realitatea-Catavencu, veniti sa faca bani si nu are nimic cu Rosca. Mai intii mai afla si tu ce se intimpla in jurul tau ca sa nu te faci de rusine.

 • DIMEX |

  ddd, am şi eu motive (şi nu sunt singurul care are asemenea percepţie) din care fac asemenea afirmaţii aşa că nu tu vei fi acela care mă va învăţa ce să fac ca să nu mă fac de ruşine, iar ce ţine de neutralitatea Publika TV m-ai făcut să râd în hohote. Ian zi-mi, aşa-i că eşti Dumitru Mişin care se ascunde sub anonimat ? 😉

 • Vadim |

  Eugen, de ce te zvati ca pestele pe scari? Nu ar fi normal sa le suni si sa ii rogi ca la urmatoarele preluari sa indice sursa? Tu crezi ca jurnalistii de acolo iti citesc blogul?Nu te gandi mult!

So, what do you think ?