fbpx

Oricare jurnalist e dumnezeu, sau "спустите воздух"

La noi jurnaliștii (la noi – Republica Moldova) l-au apucat pe „Dumnezeu de poală”. Se comportă de parcă ar fi ei cei mai importanți și nu evenimentul, oamenii sau situația despre care relatează. Uneori jurnaliștii chiar se amestecă prin prezența și prin coportamentul lor în desfășurarea evenimentului. Motive sunt diferite, ba planul nu e bun, ba soarele astupă o parte din fața celui filmat, ba sună șeful și trebuie să vorbească tare.

Fotografie-simbol care reprezintă nedorința lui Valentino Rossi de a răspunde la întrebările jurnaliștilor. Sursă imagine: http://21hotbiker.blogspot.com

Ieri Radu se văicărea pe jurnaliști, mai ales cei care au facultatea terminată. Problema este că 90 la sută din jurnaliști absolvesc facultatea dar nu învață la facultate. În acest caz nu mă refer la faptul că stau la ore, ci învață pe parcursul celor câțiva ani de studii profesia pe care vor să o practice pe viitor.

Nu voi da nume de jurnaliști și jurnaliste care se comportă urât, nu neapărat față de colegi cât față de cei care sunt intervievați, și nu voi intra în polemici în care ideea ar fi că miniștrii, parlamentarii etc, sunt oameni publici și trebuie să răspundă, nu am chef să fac asta dar este un set de reguli în lumea civilizată, este serviciu de presă, sunt niște căi de acces clar stabilite. La noi jurnalistul de obicei îl sună direct pe Ghimpu dar nu serviciul de presă al șefului interimar de țară. Tot jurnaliștii pe urmă se întreabă: „Dar când mai lucrează Ghimpu?”.

Cine știe, poate e atât de agitată Republica Moldova anume din cauza jurnaliștilor? a?

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?