fbpx

Prima ședință a Consiliul Național de Participare. opinii

Azi a avut loc prima ședință a Consiliului Național de Participare. Ieri scriam despre asta.

Impresii:

  1. Sandu s-a făcut auzit.
  2. Mi se pare că multe din ceea ce s-a făcut astăzi a fost făcut doar pentru galocikă, cum a spus Filat în deschiderea ședinței. Adică exact invers.
  3. Antonița Fonari s-a supărat rău de tot. Mă bucur că tineretul îl reprezintă Sandu și nu ea. Uneori medaliile nu au valoare.
  4. Consiliul Național mi s-a părut o adunare de oameni care trăiesc din banii finanțatorilor de peste hotare și le este totuna de ceea ce vor decide acolo.
  5. Prim-ministrul a spus foarte bine în deschidere că mai trebuie uneori de lucrat pentru țară după ce ți-ai umflat buzunarele cu banii americanilor și europenilor.
  6. Vice-președintele ales, dna Mardarovici, a fost aleasă mai mult pentru faptul că este femeie. Incorect! Ea putea fi propusă de către oricine acolo, or toți cunosc profesionalismul ei. Nimeni nu a propus-o. Democrație.

În cazul în care cineva se mai supără pe ceea ce scriu eu aici nu are decât să o facă, dar cel mai bine ar fi să intrăm în discuție or în acest consiliu mulți își pun\puneau speranța. Sper că la a 2-a ședință a consiliului să îmi fie permis să particip. Cu toată democrația nostră uneori îți este interzis accesul la unele informații.

Ședința integrală o veți putea privi pe Privesc.Eu în câteva ore.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


3 Comments

  • Dinu |

    p.1,2-total de acord. 3-nu am observat. 4-sursa de finantare este precizata corect, „intentia membrilor” (totuna) discutabile. 5-n-am auzit (macar ca eram alaturi). 6 Da si eu „am ales-o” pe criteriu „de gender” – si erau cel putin vreo 3 membri ai caror „obiect de activitate” principal e „gender”. Da habar n-am de profesionalismul ei. Cum nici nu cred ca Dumneaei are habar de al meu.
    7. M-am abtinut de la comentarii in timpul sedintei cu toate ca nu-mi sta in fire. Dar ma doare tare „aceasta floare” – ma refer de transaprenta procesului decizional si „consultarile” care au loc in prezent. Motivul e simplu: fiecaruia trebuie oferita o sansa pentru a demonstra ca este capabil sa faca ceva. Da se vedem incotro se misca si actionam in consecinta. De „transparenta” consiliului / biroului am sa-mi bat capul si eu. Cred ca si Sandu. Asa ca stai linistit ref. la „invitatie” pt sedintele urmatoare.

  • Sandu |

    1. Eram asa de emotionat… Si acum ma trec fiori… De parca trebuia prima data sa spun poezie la matineul de la gradinita
    2. O sa fac tot ce depinde de mine, sa nu fie asa!
    3. Sunt vizat si subiectiv, deci no comment.
    4. In mare partea de-acord cu Dinu
    5. Nici eu n-am auzit, nu exclud ca nu eram atent, se prea poate ca ma gandeam la cum sa zic in timp cat mai restrans tot ce-aveam de zis.
    6. Am votat pentru S. Ostaf
    7. Cu siguranta o sa depun efortul ca sa fie transparent si reflectat cat mai echidistant, adica live si fara commenturi 😉
    8. Acum incepe a da shokul peste mine cand realizez cate un pic in cata munca de voluntariat m-am bagat…

  • Inga |

    Dupa sedinta de ieri am avut impresia ca ONG nu şi-au inteles rolul în cadrul CNP.

So, what do you think ?