fbpx

Jos pirateria de la n4 și nit! (Stimate CCA, ce faci? Lucrezi sau te faci că lucrezi?)

Prolog

Îi sunt dator lui Tudor Darie o sticlă de cognac. Azi Vasile Galușca a reușit să îmi amintească despre asta pe Twitter. S-a încins discuția. Mă sună Tudor, dar eram în LIVE și nu am putu vorbi. Credeam că m-a sunat să vedem ce facem cu sticla. Îl sun după LIVE. Sun, vorbim, îmi amintesc de ideea unui prieten de a scrie despre piraterie. Tudor spune că e o idee bună de articol. L-am prevenit că scriu eu, iar dacă scrie el primul îi dau în bot. Iaka scriu! Gata cu prologul.

Noi avem câteva canale TV care au acoperire foarte bună. Printre ele: m1, tv7, protv, nit, n4 și 2plus. Despre 2 din ele, și anume n4 și nit voi scrie mai jos.

Aceste canale sunt niște jucării în mîna partidului comuniștilor din Republica Moldova. Informația care vine din partea lor este sub orice critică dar nu despre asta e articolul.

Canalele TV sus menționate sunt de fapt niște mașini de piraterii crasă, mai ceva ca torrentsmd.com. Cum? Prin faptul că toate premierele din cinematografe rulează și la nit sau n4. Straniu că Șelin nu a acționat canalele în judecată. Aceste canale își fac audiență prin a pune pe post filme dintre cele mai noi pe care le copiază de pe torrente. Ei fac din aceste premiere bani și audiență. Normal că un om mai bine se uită la ˝Avatar˝ la TV decât să plătească 120 de lei la cinematograf.

Ce propun eu:

 1. CCA să se autosesizeze și să înceapă să lucreze dar nu doar ˝să scarpine limba˝.
 2. n4 și nit să scoată din grilă orice tip de piraterie
 3. Șelin să dea în judecată nit-ul și n4 și să ceară despăgubiri materiale

Propuneri, sugestii? Orice reacție e binevenită!

Epilog

Cognacul se planifică a fi înmânat LIVE vineri pe la 19. Urmăriți transmisiunea în direct pe Privesc.Eu și Publika (transmisiunea de la Publika este promisă de Vasile Galușca).

Comentarii

comentarii


22 Comments

 • Adrian |

  Nu prea am inteles de Selin, sa-i dea in judecata, el are drepturi exclusive in Moldova pentru difuzarea acestor filme? Sau te referi la venitul ratat din difuzarea acestor filme?

 • Vica |

  CCA si cei care se ocupa cu protectia dreptului de autor fac politica, n-au cind lucra, iaka daca un partid ar lua o melodie din desene animate si ar utiliza-o in campanie electorala atunci sigur ar vedea

 • Vasile Galusca |

  Eugen, eu nu am promis „live de la Publika”. Aceasta tu ai cerut.

  Dar raspunsul meu a fost „iti asiguram un live”. Nu am spus de care. Asa ca, te rog sa nu interpretezi lucrurile gresit.

  Nu de alta, dar vine la mine Darie si ma intreaba, cum de am promis asa ceva ?!

 • VNelu |

  Am observat și eu la N4 filme mai noi.. defapt unicul canal la care am văzut eu așa filme.. adică noi și dublate în rusă. 🙂

  Nu m-am gîndit cît de legal este acest lucru..

 • vlad |

  Eugen, nu se poate chiar asa sa scrii totul ce iti vine in gind… merita cel putin un pic de informare

  CCA are alte functii, iar de incalcarea drepturilor de autor se ocupa alta institutie de stat.

 • eugen |

  vlad, tu ești copchil sau te faci? Faptul că TV difuzează filme care nu se pot difuza la TV nu e prerogativa CCA? Hai că mă faci să râd.

 • Hâncu |

  Eugen,
  Ian zimi te rog sincer, tu te uiţi la filme piratate? Nu că aş lua apărarea lu’ nea Şelin. Pur şi simplu în loc să schimbi o atitudene în ţara asta începând de la tine, am impresia vă jucaţi dea’ cine primu scrie araticolul. (Pizdeţ cei denterersant!)

 • vlad |

  (Merita de plins cind veti nivelul bloggerilor din Md, ei, dar aste e o alta tema)

  Eugen, informare, informare si iar informare. Iti mai zic, CCA are functiile pe care le prevede legea, nu pe care le crezi tu. Daca vrei sa ti se arate cu degetul apoi o fac: 1. Codul audiozivualului art. 40,41 – vei vedea ca CCA trebuie sa faca cu totul altceva. 2. Legea cu privire la drepturile de autor art. 34 – responsabil AGEPI

  Din neinformare reiese si atitudinea asta superficiala „Daca e teliviziune – atunci responsabil e CCA”. Intr-o televiziune pot fi multe incalcari, si CCA va fi responsabila doar de atributiile ei, iar de alte incalcari se ocupa alte organe:
  TV incalca legislatia muncii – responsabil Inspectia muncii
  TV lezeaza demnitatea si onoarea – judecatoriile
  TV nu respecta cerinte contra incendiilor – directia pompieri
  si asa mai departe

  nota 1 pentru material
  nota 10 pt iresponsabilitate si aroganta

 • eugen |

  vlad (deși paremi-se te numești Alexandru totuși) felicitări, maladeți. ești expert bun. Iaka mă documentez și îți scriu mai detaliat. Degeaba iai bani de la cine iai pentru analize dacă te apuci numai să arunci idei aiurea. Eu fac ce vreau vrei citești vrei nu. Și fără note, că nu sunt elev aici. Îți răspund mai încolo.

 • vlad |

  Eugen, ma depaseste sa inteleg de unde ai luat ca sint alexandri si ca iau bani ca sa fac analize la bloguri ca apoi sa dau idei :))) ma depaseste, dar ma amuzeaza. sper ca si pe tine la fel.
  aici eu is o persoana intimplatoare, am intrat pe blog, am scris (chiar prostii) si am plecat. Tu insa (asa cred) ai unele hai sa zic responsabilitati – ai scris un articol din nume propriu, l-ai facut public, ai invinuit CCA ca se preface ca lucreaza. Asa ca tot ce scrii ar trebui sa fie verificat.
  Cam la fel e si cu exprimarile. ca calator ocazional pe internet pot zice prostii si adresari urite la adresa bloggerului si altor. Tu ca persoana publica si blogger ar trebui sa nu faci asta. Parerea mea. Oricum esti mai avantajat. Vrei citesti ce scriu in comentarii, daca nu-i place – stergi comentariu si ma bagi in ignor.
  Cu CCA si cu articolul38 las sa te descurci singur sau las sa se descurce altii.
  daca vrei ajutor de avocat scrie pe email

 • vlad |

  da in comentariul de mai sus scriam ca orice pot fi o lectie si toti noi sintem elevi daca vrem sa invatam ceva. hai noroc

 • Valentin |

  oare asta e cea mai mare problema a noastra acum? sa ne gindim la piraterie?
  lumea nu are bani de piine, dar inca sa mai cumpere un disc licenziat …

  nu sustzin deloc ideea …

So, what do you think ?