fbpx

Îmi este totuna de Eurovision dar… lasă să se ducă Pavel Turcu încolo

În ultimii ani Eurovision e o temă foarte discutată în Republica Moldova. Se discută mereu pe cine să trimitem acolo să ne reprezinte ţara.

Pe net, Facebook şi Twitter s-a pornit Turcomania, dorinţa de a îl trimite la concurs pe Pavel Turcu.

Cine este Pavel Turcu? Un tânăr de la Ungheni, paznic într-un supermarket, care de 4 ani încearcă săscrie cântece. Anul acesta şi-a trimis cântecul „Imn Eurovision” la preselecţia naţională. Bravo lui. Cântectul nu excelează, chiar deloc, dar… băiatul ăsta am impresia reprezintă toată elita muzicală din Republica Moldova.

Recent a fost o emisiune live cu Turcu, Mardare, Grosu (din partea blogosferei) şi un oarecare Boghean, care reprezintă, a spus el, gaşca muzicală. Acest Boghean este total contra lui Turcu, or el ar face cău RM. Boghean este specialist mare în cum se face Eurovision, el este mare specialist care nu participă la preselecţie, el e mai sus de el.

Îl susţin pe Pavel Turcu pentru Eurovision, chiar dacă nu are un cântec bun, chiar dacă este din provincie, chiar dacă este din Republica Moldova.

În curând Turcu va fi la Privesc.Eu, la fel ca şi ceilalţi concurenţi de la preselecţia Eurovision Moldova.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


11 Comments

  • George Iosip |

    Eugen, de ce atâta tam tam cu piesa asta. E un cântec prost. Atât. Altceva decât râs, piesa asta, dacă o putem numi așa, nu îmi provoacă absolut nicio emoție. Dacă nu poate cânta omu, să nu cânte.

  • Ion Grosu |

    George, piesa are priză la public. E populară. Fenomenul Turcu e revoluţionar pentru estrada Moldovei. Lucrurile, ierarhiile şi valorile trebuiesc regandite.

    Succesul din Moldova a venit pe urmatoarele piese:
    – Bunica bate toba
    – Ghiţă te-aştept diseară la portiţă
    – Mai ia hu mai ia ho
    – Cica bum
    – Creizi lup
    – numănumăiei

    Piesele de mai sus au prins. Asta tot. Aşa e viaţa. Pavel merge la Eurovision.

  • ana |

    nu stiu daca are sanse la concursul moldovenesc, dar la ala mare ar putea face ceva… e dintr-ala care iti da migrene, iti intra in cap si nu mai iese- de vreo 2 ore ascult muzica de toate felurile, poate, poate imi iese din creier, da nu prea reusesc.
    iar versurile definesc, in naivitatea lor, destul de bine esenta eurovisionului. s-ar putea face un clip super – pacat insa ca farmecul versurilor nu va putea fi perceput prea bine de nevorbitorii de romana si de cei care nu sunt in stare sa savureze acsientul.

  • DarKang3l |

    ouch ! Daca ganditi ca piesa asta merita sa reprezinta tara, sunteti niste naivi. Nu am nimic impotriva lui Turcu, dar nici pe aproape nu e un cintec de eurovision. E un cintec de o petrecere in sat sau la nunta. Da poate si merita respect, ca a inscris piesa si de la un paznic simplu a ajuns sa-l discutam pe net. Dar, daca aveti asa mare „respect” fata el, stringe-ti bani, organizati-i turnee, concerte. Oare nu intelegeti ca la eurovision ne aratam tara. Si asa nu prea suntem agreati de europeeni si suntem considerati niste primitivi, dar daca vor vedea si piesa data sutn sigur ca ne vor considera niste tarani alcoolici. Daca nu poate cinta omu ? Sa-l trimiti la eurovision doar ca ajuns de la un simplu paznic un „star” ?)) Poate are legaturi omu, pentru tara noastra nu e de mirat. Posibil are niste cunoscuti, rude plasate „sus” , care si l-au ajutat. La noi in RM si maturator poate ajunge star si un electrician – vice-primar.

  • Ana |

    Ana bine zis…nu iese din cap de doua zile piesa asta si daca nu se duce Pavel la eurovizion….apu halal de noi! Mai mai nu `om reusi sa ne vfacem de ris!

  • cerga mihail |

    Eugen cu tot respectul fata de tine si de ceea ce ai scris pot sa iti zic ca Boghean nu este un oarecare el face parte din Trigon si Transbalcanica iar acest lucru deja nu face sa il numesti un oarecare. Iar acum cativa ani a castigat festivalul de la Mamaia Folclor. In principiu sunt de acord in unele privinte cu tine dar pana la urma oghean a avut dreptate. Cu toate acestea imi place ideea cu Turcul

  • prima ana |

    ana, darkang13, ascultati putin melodiile unor tari „bine”, au fost de multe ori piese muuult mai penibile decat asta si care au ocupat locuri foarte bune. n-as vota cu turcu, dar nici nu trebuie luat concursul asta ca o chestie de mandrie nationala, de „imaginea RM in strainatate”, de valori nationale etc. hai sa ne destindem putin, sa lnu ne mai luam atat de in serios, ca dam in paranoia (mai ales chestia cu rudele sus-puse… da-l incolo daca le are, ma doare in cot, chiar daca cumatrismul e la loc de cinste in rm, n-am de gand sa vad peste tot numai rude si sa ma oftic din cauza asta, ar si nedrept si inutil).
    de fapt, turcu pentru mine e un fel de victima, cred ca nu se astepta sa faca atata valva, asta s-ar putea sa-i dea multe sperante, iar trezirea sa fie cam dureroasa. in fine, judec in definitiv dupa aparente, poate gresesc- oricum mi se pare totul o gluma- si cantecul , si interpretul, si promovarea

So, what do you think ?