14 Comments

 • VNelu |

  trebuie browser special care să-i limiteze 😀 ca acela pentru copii.. 🙂
  acelora care stau prea mult pe rețele scoiale.

 • VNelu |

  Ce față o făcut Eugen, atunci cînd Cernei spunea despre transmiterea ședințelor consiliului municipal online 😀 …

 • Nicu Calcea |

  Ei cred că şeful pe IT de la ei nu ştiu cum să folosească un proxy?
  Şi acela de la primărie care a venit habar n-are de reţele sociale.

 • Sergiu |

  Ce fel de numărătoare în ore de stat pe facebook/odnoklassniki? Eugen, se monitorizează traficul în baiţi! Poveşti că a uitat calculatorul pornit şi a plecat acasă nu sunt plauzibile, cred că nu trebuie să explic că în asemenea caz traficul în baiţi nu se contorizează.

  Serj Zanoagă pare a fi unicul din acest auditoriu care realizează cu adevărat ce se întâmplă, dar tot nu a oferit o soluţie pentru problema care de fapt se discuta. Consilierul primarului nu pare a fi dibace în artă vorbirii, dar a explicat foarte clar care a fost cauza – oamenii î-şi irosesc timpul de serviciu pe aceste siteuri în detrimentul sarcinilor de lucru!!! Timp pentru care sunt plătiţi din buzunarul nostru!!!

  Poate că decizia primarului pare iraţională pentru unii (pentru că blochează accesul la un fel de sursă de informaţie), dar cred că e una foarte potrivită. Trimite un semnal clar lucrătorilor că pot fi monitorizaţi (mulţi chiar nu ştiau de asta, vă zic cu certitudine) şi cred că se vor gândi dublu de acum încolo pe ce siteuri întră în orele de serviciu. Da, şi în afara orelor de serviciu la fel, dacă e în interesul tău personal – o faci de acasă, de pe mobil în timpul pauzei şi nu încarci filme noaptea (mărind traficul pentru care se plăteşte din banii publici sau irosind electricitatea care se adaugă la factură).

  Că se vor învăţa ce e aia proxy, tor, aplicaţii mobile – bravo lor! Dar să şi muncească! Sunt sigur că se va găsi o soluţie mai bună pe viitor şi accesul pe reţelele sociale blocate acuma se va redeschide, dar acuma chiar e bine că au blocat. Sunt o mulţime de corporaţii unde accesul pe reţele sociale este restricţionat în dependenţă de funcţie, nu e ceva nou…

 • Radu Lisiţa |

  @VNelu, privesc.eu face tot 😀

  După părerea mea Dorin a luat o decizie corectă. Mai ales că mulţi stau pe odnoklassniki, ceea este un lucru iritant (pentru mine ca exemplu) !

 • anaa |

  ma intreb daca angajatii jurnaltv stau pe facebook, daca da, poate e una din cauzele pentru care stirile lor sunt atat de proaste… atata lipsa de profesionalism ca la jurnaltv-ul din ultimul timp mai greu gasesti… se pare ca retelele de socializare nu-i prea ajuta
  ma indoiesc ca angajatul x care trebuie sa se ocuppe de eliberarea nu stiu caror adeverinte are nevoie de „fluxul” de stiri de pe retelele sociale, dupa cum m-a dat gata cernei care zicea ca poate in atributiile sefului de la it intra si descarcatul filmelor despre fellini (banuiesc ca despre el e vorba, si nu despre feline- cum scria mareata presa- oare tot cei de la jurnal? nu mai tin minte). hai sa nu fim ridicoli.
  alta e ca cei de la relatii cu publicul ar trebui intr-adevar sa fie mai prezenti si mai la curent cu on-line-ul, inclusiv cu retelele de socializare.

 • adorabelle |

  Foarte interesanta dezbatere, bravo baieti! Eu raman amuzata de decizia primariei: la probleme false, solutii false… si oleaca de PR penibil supt din deget, care daca n-o sa se intoarca impotriva lor, atunci o sa se dezumfle repede fara a lasa urme…

  Basic management, cap. 1: sa le explice un economist diferenta dintre motivatiile negative si cele pozitive, mai ales despre ineficacitatea primelor ca solutii de fond si pe termen lung. Ei chiar cred ca cineva acolo va gandi „daca tot nu ma pot duce pe facebook, ia sa ies eu afara sa ranesc niste zapada…”?!? Apoi, imi place pozitia „noi acum interzicem, dar promitem sa ne gandim cum le putem folosi util” :)) Mai bine puneau intrebarea online – nu numai ca ar fi putut testa reactia publicului-tinta (cei care stau pe net), dar ar fi si adunat idei ceva mai constructive.

  P.S. Eugen, pentru tine si altii interesati de asemenea subiecte in general: pe ted.com sunt multe prelegeri excelente despre social media, communication tech (de ex, vezi Stefana Broadbent, care vorbeste anume despre interdictiile pe net la lucru). Motivatie pozitiva: multe din clipurile de acolo sunt subtitrate in romana 🙂

So, what do you think ?