fbpx

Anul 2009. Dorin Chirtoacă

Ieri revista VIP Magazin a lansat revista „50 cei mai influenţi moldoveni”. Fiecare la final de an face câte un bilanţ al anului. M-am gândit ca pe blog să descriu anul 2009 prin a relata despre anumite persoane care au făcut anul.

Primul persoană este Dorin Chirtoacă.

A început anul în calitate de primar de Chişinău. Tot în această calitate a şi terminat acest an 2009, chiar dacă a reuşit, între timp, să fie de 2 ori deputat.

Chirtoacă  a reuşit în acest an să aducă de două ori PL în parlament. Tot el a reuşit să îl facă pe unchiul său Preşedinte al Parlamentului şi Preşedinte interimar al Republicii Moldova.

El, primarul, a fost persoana a cărui rating a cunoscut oscilaţii foarte mari la finalul acestui an din cauza reformelor în domeniul asigurărilor sociale şi din cauza ninsorii care a venit în Republica Moldova la mijloc de decembrie.

A fost şi prin PMAN pe 7 aprilie. A încercat să calmeze oamenii. Nu prea a reuşit. Nu el era organizatorul de aceea nu a reuşit.

Chirtoacă e tânăr. A promis în 2010 că va facilita obţinerea unui apartament pentru tineri. Să vedem.

Şi acum tradiţionalul: Ana, Nicu e bun.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


3 Comments

  • neagaoleg |

    da ce ai tu cu Ana si Nicu ), ei sint maturi o sa decida desinestator cind si cum
    ok
    ce tine de marul Chisinaului, are concurenti mai puternici ca el in parlament care au reusit sa creeze in acest an partid si sa acumuleze numar de mandate mai mari. Ce sa mai vorbesc de Marian Ilici Lupu care doar intr-o luna a putut rupe de la comunisti 13 mandate. Cred ca as desemnao pe Lorena Bogza omul anului, care i-a invitat pe toti liderii politici la TV si ia bomardat cu intrebari astfel, ca in fata FMI erau mai curajosi decit la ea in emisiune.

  • vitalie |

    Chisrtoaca a mai reusit:
    – sa nu dea in exploatare nici un metru patrat de strada noua
    – sa nu aduca nici un troleibuz nou
    – sa nu faca nici o parcare
    – sa perpetueze practica perversa de a pune consumatorii sa plateasca pentru pierderile de retea ale intreprinderilor municipale
    – sa interzica cateva marsuri ale unor cetateni nedragi lui
    – sa nu faca ordine in transportul public (troleibuzele intarie la fel de mult ca pe vremea predecesorilor sai)…

So, what do you think ?