fbpx

ŞOCANT!!! Jurnaliştii de la Unimedia nu ştiu a căuta pe GOOGLE!

Am pus titlul ca şi cum ar fi început o ştire de pe Mega portalul www.unimedia.md. Dar nu mă voi opri la analiza ştirilor de pe acest „portal de ştiri nr.1 din Moldova”, deoarece ele nu merită. Chestia este că în ultimii ani aceşti băieţi au făcut un site pe care intru mulţi oameni, inclusiv şi cei de peste hotare (moldoveni plecaţi la munci grele de făcut bani). Astfel, datorită unei simple întâmplări, acest portal a devenit un formator al opiniei publice dar care ne umple viaţa cu dezinformări.

Iată una din ele http://unimedia.md/?mod=news&id=15240. Titlul – Ce căuta drapelul FASCIST la protestul creştinilor împotriva Menorei evreieşti din centrul Chişinăului? VEZI VIDEO?

Interesant, intrigant, provocator – super ştire cu update de la eveniment. O adevărată perlă a jurnalismului moldovenesc.

Totul pare perfect, numai că au uitat să dea la căutare pe internet, cel puţin în google, care sunt, de fapt, culorile drapelului fascist. Iată ce ne dă goole – http://images.google.md/images?hl=ro&lr=&um=1&q=steag+fascist&sa=N&start=0&ndsp=21. Vai, ce greşeală! Nici o culoare de galben+alb+negru. Ce dezamăgire. Păi aşa şi este! De ce? Deoarece prin interzicerea simbolului fascist (svastica) au rămas culorile alb şi roşu.  Drapelul din imaginea oferită de Unimedia este steagul imperialist rus care a fost preluat din Imperiul Bizantin.

Ce vedem mai departe în ştire. Ministrul Tănase nu declară nimic de existenţa unui drapel fascist, ci doar că o să analizeze situaţia. Vedem şi site-ul organizaţiei ruse pe care nu vedem nimic despre fascism… Este un site al radicalilor ruşi dar dacă o să-i numeşti pe ei fascişti o să te trezeşti cu una în nas. Buneii lor au luptat cu fascismul.

Tupeul cel mai mare este că un vizitator a plasat un comentariu în care el scrie al cui este drapelul. Dar nici părerea lui nu cotează pentru monştrii sacri ai jurnalismului moldovenesc. Ei doar sunt la înălţimi.

Dragi colegi, cât mai aveţi să puneţi ştiri care sunt supte din deget şi să faceţi pe asta statistica vizitatorilor care este una nebună (nu ştiu dacă BBC sau CCN are statistică mai mare ca a voastră)? Chiar oare este atât de greu să deschizi şi să te informezi ce este şi al cui?

Soluţia: scrieţi un p.s. în care să precizaţi că steagul nu e fascist, ci e folosit de multe organizaţii de orientare pro-rusă. Asta se numeşte în jurnalism rectificare sau notă.

P.S. Eu nu apăr pe nimeni. Eu vreau ca oamenii să nu spună că jurnaliştii îs boi.

P.P.S. Ca să îmi înţelegeţi frustrarea mai ataşez un exemplu al neprofesionalismului unimedian.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


14 Comments

So, what do you think ?