fbpx

Capeţul jurnalisticii moldave şi aberaţii matinale

Capeţul jurnalisticii moldave

Ieri am citit că Filat vrea să readucă în gestiunea Primăriei EuTV şi AntenaC. Ciotko! A fost făcută o incorectitudine şi acum se face şi a doua. Se încep mişcările revanşiste. Deja se începe divizarea media.

În cazul dat următoare propunere ar fi să ne întoarcem la situaţia din 2001, pe urmă 1998. Adică RM va deveni maşina timpului. Mi se pare aberantă ideea de a redistribui presa, or, după acuzaţiile Jurnal la adresa Unimedia, ea se împarte deja, or alegerile sau terminat şi banii în buzunarele investitorilor şi sponsorilor tot s-au terminat.

Aberaţii matinale

În această parte voi scrie istoria Unimedia în viziunea lui Filat, or, prin acţiunile sale el vrea întoarcere la 2001. De ce Unimedia? Fiindcă am obieceiul să îi critic pentru ceea ce fac şi ştiu băieţii personal, aşa că dacă aberez pot să o iau la bot, da nu spălare de rufe în public.

În curând va apărea AstaDa, iar Unimedia va trece pe uni.md. După asta Tudor Darie va fi la CTJM care foarte repede va trece cu sediul la Centrul Media. În toţi aceşti ani Tudor va întineri… Iar peste 60 de ani în Moldova se va filma „Istoria lui Tudor Darie” cu Brad Pitt în rol principal.

Sună aberant aşa e? Fix aşa îmi pare aberantă dorinţa de a subjuga media care a început să apară la unii membri ai Alianţei pentru Integrare Europeană.

P. S. Tudor, eu de cognac nu am uitat.

Comentarii

comentarii


8 Comments

 • Tudor Darie |

  Eugen, mulţumesc pentru publicitate gratuită! 😉

  ref. la descrierea de mai sus, e necesar să aranjăm lucrurile într-o ordine cronologică:

  1. mai întâi, în toamna 2002, a fost fondat Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova (CTJM) de către un grup de tineri redactori la diferite ziare şcolare din RM,
  2. apoi, ne este oferit sediu pe str. Drumul Viilor 30/2, unde, ulterior, este creat Centrul Media pentru Tineri. Deci, după ce am venit noi, nu înaintea noastră! Peste o perioadă, echipa CTJM decide să plece din acest sediu (prefer să nu spăl rufele în public şi să spun „de ce?”)
  3. În toamna 2004 (decembrie) este înregistrat ziarul pentru tineri „Asta DA” la iniţiativa fraţilor Galuşca. Pe atunci eram la CTJM şi îmi căutam de alte treburi. În iarna 2005, în plină campanie electorală, se speculează că ziarul ar fi „a lu’ Iurie Roşca” 🙂
  4. Apare Uni.md, care ulterior devine UNIMEDIA,
  5. În vara 2007, coacem un proiect media comun, cu participarea fraţilor Galuşca, D. Ciorici şi subsemnatul. În ianuarie 2009, este lansată compania New Media Group, care deţine 2 produse – UNIMEDIA şi LadyClub.

  PS: În toată istoria asta, umila mea persoană are o anumită contribuţie, dar, pe lângă mine, sunt implicate mult mai multe persoane. Despre câteva dintre ele am scris mai sus. Aşa că tu ai totala libertate să scrii şi să gândeşti că Tudor Darie este un „Făt Frumos” sau un „Brad Pitt” basarabean… dar succesul nostru oricum va rezulta dintr-o asiduă muncă în echipă! Hai, noroc!

  PS2: Despre critica Jurnalului la adresa UNIMEDIA, prefer să trec sub tăcere acest incident / gest inexplicabil din partea colegilor. Cititorul să ne judece! 😉

 • Tudor Darie |

  rectificare! A se citi „În ianuarie 2008, este lansată…” în loc de „În ianuarie 2009, este lansată…”

 • Tudor Darie |

  Eugen, am multe scenarii în cap. Unele dintre ele sunt foarte „diabolice”. Păzea!

  PS: chiar dacă nu ai uitat, mai aştept să pui cognacul! 😉

 • vitalie |

  @Tudor,
  chiar dacă e oftopic – azi e ziua lui Vasile Găluşcă şi ar fi trebuit felicitat.

  @Eugen,
  Dacă aie începe cu recroirile, brutale şi demonstrative – vor deveni antipaticii ţintiţi şi de mine. Deatâta că vor da dovadă de aceeaşi mentalitate retrogradă de care mulţi s-au săturat.

 • Constantin |

  Nationalizarea AntenaC, EuTV ar fi „ukradi ukradennoe”: (c), tatuca Lenin
  Way to go, stimati ‘liberali’

So, what do you think ?