fbpx

analiză. pl.md

Partidele politice (PP) din Moldova au site-uri. Prin această însemnare încep un ciclu de analize a site-urilor PP din Moldova.

Partidul Liberal (PL) se consideră foarte „продвинутый” în online. Reprezentanţe pe Facebook, publicitate în media online şi site cu care probabil se mândresc.

PL are un site prost. Foarte prost. Iată cum arată prima pagină a site-ului în browserul Google Chrome.

Iată cum arată site-ul în Firefox.

Anunţul de sus era foarte potrivit imedia după alegeri. Nu şi acum. Pe lângă faptul că e scris fără diacritice (oricum e imagine şi se putea scrie cu diacritice, mai ales că Arial e românizat în toate calculatoarele începând cu WindowsXP) semnul de atenţie stă „asupritor” pe logotipul PL.

Flash-ul din dreapta logotipului e ok. Meniul interactiv este destul de sugestiv. Site-ul în formă de „magazine” este informativ.

Partea de jos a paginii este îngrijită. Conţine datele de contact, şi meniul site-ului. Tot acolo este plastă informaţia cu privire la drepturile de autor şi un contor al vizitatorilor.

Am încercat să intru în interior. Ştiu că PL are o organizaţie de tineret. Am intrat pe pagina lor.

Pagina nu corespunde stilului site-ului. Textul este scris cu Times New Roman (probabil a fost copiat în CMS din Word).

Pentru alegerile repetate site-ul pl.md nu este pregătit. Nu au rubrică specială încă.

Una dintre ultimele noutăţi, pe care ei le numesc „Declaraţii oficiale” este cerşitul banilor de la alegători. Un fel de trend moldovenesc.

Am intrat pe pagina conducerii PL. Încă o demonstrare că PL nu au nevoie de site. Fotografiile sunt de calitate foarte proastă. Bătaie de joc faţă de internauţi.

Îmi pare straniu că PL are aşa site. Ei afirmă că sunt moderni, contemporani. Site-ul demonstrează contrariul.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?