fbpx

Un review „mai mare” al site-ului revistei BusinessClass

Ieri a fost lansată noua versiune on-line a revistei „Business Class”. Prima impresie: mai rău nici că se putea.

Totul începe de la logotip. Pe unele monitoare logotipul apare cu muar. Probabil este incorect. Se putea mai bine.

Următorul lucru care l-am observat după logotip este fotografia redactorului şef, al dnei Ludmila Andronic.  Pe site fotografia are dimensiunile de 145px × 216px iar în realitate 285px × 425px. De aceea fotografia nu arată deloc bine. Chiar era greu de redimensionat fotografia?

În partea centrală a primei pagini a site-ului este plasat un video care conţine publicitatea revistei. Neredimensionat, arată parcă ar fi o scenetă a unei alte opere.

Primul lucru care mă interesează pe site-ul uneu reviste sau ziar este arhiva. Pagina c arhiva unui ziar arată de parcă ar fi un cîrnaţ de la Carmez, diferenţa constă în faptul că bucata de carne de la Carmez o savurezi cu plăcere, iar aici scroll-ul mouse-ului irită sunetul.

La pagina cu privire la abonare e publicitatea „Aquarelle”. Probabil revista-mamă a impus condiţii designer-ului să scrie şi despre ei, măcar la abonare. Am impresia că totuşi este vorba de o eroare.

Publicitatea în revistă nu costă puţin. Creatorii site-ului ne propun să aflăm preţurile într-un tabel care este foarte informativ, stilat şi în stil web 2.0 🙂 Vă propun să îl savuraţi.

Eu cred că revista nu merită aşa site. Echipa de profesionişti are un stil clar definit. Se face de ruşine cu aşa o reprezentanţă on-line. Ieri pe Twitter se scria despre faptul că site-ul este în rusă. Nu mă deranjează or de vină este cititorul vorbitor (şi cititor) de limbă română. Dacă am citi am avea reviste bune (la Business Class mă refer) care ar fi scrise în română. Mai ales că atât Ludmila Andronic cât şi Irina Lipcanu sunt persoane care vorbesc româna.

Site-ul unei reviste are cu totul alte principii decît un site obişnuit, mai ales al unei reviste de calitate. Site-ul actual este un pas foarte mare înapoi. Era mult mai bun site-ul vechi. Mai bine îl lăsaţi odată ce nu aţi putut găsi o persoană care să va facă un site de treabă.

Succese Echipei de la Business Class.

P. S. Îmi cer scuze de la designer, dar asta e.

P. P. S. Da poate să ofer celor de la Business Class serviciile mele! Hmmm! Merită de gîndit.

Comentarii

comentarii


2 Comments

So, what do you think ?