fbpx

Despre secretara canditat la doctor în economie

Scriu din 3 motive ce m-au impresionat:

1. M-am plictisit de atâtea posturi cu Fabrica de Staruri, în pofida faptului că are un succes destul de mare în rândurile cetăţenilor simpli. Ceea îmi place şi mie asta e că participanţii învaţă şi au succese.

2. M-a frapat un eveniment. Citesc eu săptamâna trecută un material cu tema: „Analiza activitaţii băncilor pe parcursul anului 2008”. Citesc eu cât citesc şi ajung la sfârşit –  acolo unde sunt de obicei scrise numele autorilor. Nu voi da nici un nume. Ideea este că am început a zâmbi sarcastic. Mi-am dat seama că numele autorului este numele secretarei noastre. Zic: „Interesant”! Şi întreb redactorul dacă din cauza crizei mondiale financiare a decis să îi ofere şansă şi unei secretare. El îmi răspunde: „Asta ea pentru tine e secretară. Dar de fapt ea este viitor doctor în economie”. Am rămas perplex. Sau eu ceva nu înţeleg, sau într-adevăr mai sunt oameni care lucrează secretare dar au titlu de doctor în economie. Trist şi vesel!

3. În curând voi plasa pe blog un şir de materiale despre Germania. Ce voi scrie va fi secret – cel puţin va sustrage  atenţia de la posturile video al fabricii (scuze Eugen). Dar nu asta e cel mai important. Important este că am simţit o altă realitate şi că am văzut cum funcţionează un sistem – electoral, economic, jurnalistic, omenesc – într-o ţară ce a suferit din urma a două războaie mondiale.

P.S. Îmi cer scuze de la admiratorii şi spectatorii fideli ai Fabricii de Staruri precum şi de la toţi/toate doctori-secretare, doctori-şoferi, doctori-taxişti, doctori-măturători de stradă… ş.a.m.d.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


7 Comments

  • QuantView |

    Cumva sugerezi ca Germania are nivelul ei de dezvoltare din cauza ca a trecut prin doua razboie mondiale? 🙂

    De fapt, ai dat raspuns singur: atat timp cand Moldova merge spre calea „orice secretara poate sa-si ia doctoratul” cu atat mai departe ne aflam de Europa/SUA, in particular Germania.

  • simion |

    nu vreau… adica nu vreau sa am blog… deocamdata… posibil cu timpul am sa ma razgandesc… acum ma aranjeaza ca stau si aici… eu ma consider neblogher, neodnoklasnik, nefaces… eu am o rubrica pe blogul unui prieten si doar atat…

  • Floresteanca |

    Dar cum priviti la aceea, ca un doctor in stiinte, cu post mare intr-un institut de cercetari stiintifice (cumnatul meu) a plecat in timpul concediului la cistig in Rusia, deoarece aici avea un salariu de 1700 lei?

So, what do you think ?