fbpx

Plagiat şi furt intelectual pe bloguri

Vreo două săptămâni în urmă am dat de blogul lui Rîbu Sergiu. Blog obişnuit. Învinuiri, politică, Papuc. Nimic nou. Băiatul a scris despre brînzica YOYO pe care a produs-o Lapmol. Doar că imaginea pe care o utilizase era scanată de mine. Luată de pe blogul meu sau de pe un alt blog care a preluat-o. Fără nici o indicare cu privire la sursa imaginii. Exact aşa cum procedează o parte din moldoveni, a furat. Am comentat publicaţia cu privire la YOYO. L-am rugat să indice sursa imaginii. Comentariul nu a fost aprobat. Era şi de aşteptat.

Cîteva zile în urmă domnul în caută a comentat pagina „despre blog” de pe acest blog. Comentariu foarte fine care conţine un link spre blogul său şi titlul articolului de pe acelaşi blog. Era un articol despre actualul Ministru de Interne. L-am considerat spam. Peste 2 zile a comentat şi o ală publicaţie de pe blog. Comentariul dat pînă acum se află în Spam. Asta în caz că cineva mă va învinui de fals.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


11 Comments

  • Vartolomei Ion |

    Se mai intimpla si asa ceva. Daca copieam eu si nu indicam sursa si cineva imi spunea ca am copiat de la el eu poate si stergeam postul.
    Copie unul fara sursa si merge mai departe…
    Nui normal

  • eugen |

    @Artur, am scoc linkul. Preţul la publicitate nu îl ştiu.
    @Vitalie, e doar dreptul de a utiliza fotografia (scanată) pe care am făcut-o. Doar nu cer bani.
    @Radu să fie sănătos cu astfel de publicitate.

  • Artur |

    @evisoft, intradevar asta nu e copyright dar mai degraba tine de etica.

    @euscatel, eu iaka am 30 lei, imi pui un banner pe 3 zile la un articol de pe blogul meu? 🙂

  • evisoft |

    hai, bre, lăsaţi, unde sa văzut copyright pentru scanat.
    În lumea digitală nu te mai descurci unde e sursa originală.
    E mai grav când tu afirmi că ai facut ceva, care de fapt a fost copiat, ceea ce nu se referă la cazul de mai sus.

    Calm down băieţi, doar sunteţi web 2.0.

  • eugen |

    @Artur. Pentru 3 zile e ok. Asta ca la început.
    @evisoft e vorba de un simplu link (ceea ce înseamnă „Mulţumesc” în web 2.0). Sau nu eşti de acord cu mine?

  • vitalie |

    1. Daca o sa va axati pe rahatu ista de copyright – va-ti impotmolit gandirea voastra in namolul existentei umane pe mult timp inainte.
    2. Nu este nici un greu si nici un rau ca sa recunosti – da, am copiat ceva, ce sa fac ca sa reabilitez/restabilsesc staus quo-ul?

  • Sergiu Ribu |

    dim pacate doar azi am data intimplator de acest articol 🙁

    ce sa zic… cam demult a fost o sa incerc sa-mi aduc aminte detaliile….
    Tin minte cum am facut o foto la brinzica YOYO dar de o calitate foarte proasta…, asa ca am cautat pe net o poza si, am gasit 😉 nu tin minte de pe acest blog sau nu, numiaduc aminte

    Deobicei daca gasesc de pe google o poza nu indic sursa daca de pe un al site atunci indic, nustiu cum a fost atunci…. ;( in orce caz daca am luat poza de pe acest site imi cer scuze ca nu am indicat sursa.

    Ce tine de faptul ca miai scris pe blog despre acest fapt si eu nu am aprobat comentariu…, numiaduc aminte sa fi vazut un asemenea coment (poate l-am sters din greseala, poate automat mesajul sa dus in spamnu, nustiu) cert este ca nu am vazut acest comentariu ca de il vedeam eram sa repar greseala atunci …

So, what do you think ?