fbpx

Kosovo independentă şi gânduri despre RMN

Câteva clipe în urmă regiunea sârbă Kosovo şi-a proclamat independenţa.

Am verificat pe net, pe wikipedia. În wikipedia de limbă rusă Kosovo este declarat stat în Europa, în versiunea engleză este regiune în Europa.

Iată aşa.

Mă bucur pentru kosovari. M-aş bucura dacă într-un final am avea şi noi linişte în Moldova. Republica Moldova. Nu mă voi supăra deloc dacă vom avea o nouă vecină. Spre exepmlu Republica Moldovenească Nistreană. Să fie legi cărora s-ar supune toţi. Să ştiu cum e legea lor, să o respect atunci când voi fi pe teritoriul RMN. Este foarte greu să te aperi într-o ţară de demnitari debili, grăniceri imbecili şi stat … (puteţi continua cu orice cuvânt).

Lasă să fie măcar şi teritoriu rus. Important e să existe legi. Legi care să fie respectate. Poate mai bine ca în Republica Moldova.

Totul va fi bine.

Comentarii

comentarii


7 Comments

 • mace |

  In aceste vremuri pasionante trebuie sa ciulim bine urechile si sa nu ne avantam in actiuni necugetate. Momentan, acesta este cel mai bun lucru pe care il putem face.
  Problema “atomizarii” in spatial European este pur si simplu o problema de buget, fiecare grup etnic doreste o mai mare autonomie financiara.
  Desigur mai sunt si alte aspecte oe care le-am tratat intr-un articol de pe blogul meu:
  http://mace-alex.blogspot.com/2008/02/kosovo-nationalism-si-inflacarare.html

 • VeronicaR |

  pina la urma ideea lui Mocanu ar putea prinde roade, pentru ca daca pina acum nu s-a rezolvat intr-un fel conflictul trans. nu s eva face nici deacum inainte. Deci, inainte fara Transnistria …exista riscul sa-mi aprind paie in cap 😉
  P.S Eugene ma voi mai impiedica din cind in cind pe blog-ul tau, ca-mi place

 • simici |

  stimate dle eugen.

  1. kosovarii sunt o minoritate etnica mai mica decit rusii din Transnistria. ca sa iti inchipui, asta ca si cum tiganii (cer scuze romii ca asa lor le place sa le zici acum) ar zice ca vor ca soroca sa fie a lor.

  2. sarbii is un popor bun. eu s-au luptat numai cu popoarele din regiune care i-au disconsiderat si si-au batut joc de ei. de exemplu – cu macedonienii, slovenii sau muntenegrenii ei nu au dus razboaie. dar cu bosniecii, croatii (care nici nu exista ca popor. acestea si-au inventat o limba la fel ca in anii 40 era limba maldaveneasca) si acum kosovarii (de fapt albaneji=tigani), ei au luptat fiind provocati d e acestea.

  3. spun asta deoarece stiu cit de tare americanilor le sta in gat Serbia (chiar si Yugoslavia). ei au facut razboi aici ca sa mai opreasca oleaca unificarea Europei. Da boii de englej si alti beshinosh se inchina ca la zei la dinshii.

  4. nu uita ca in serbia s-au inceput cele 2 razboie mondiale 🙂

  p.s. daca vrei iti dau teza mea de licenta sa citesti mai mult despre conflictul balcanic. e scrisa in forma de schita de calatorie!

 • simici |

  drept exxemplu. in sarba curea suna ca remeni (remenj). desteptii de croati au inventat ceva a lor – ocolo trebuchnu pantaloderjachi. scriu si in rusa около требучны панталодержач. chipurile o chestie care se afla linga treaba si tine pantalonii…

  iaca asa ceva…

  p.s. toti scriu ca in urma razboiului bosno-sarb au avut de sufeti 2 mil de oameni. clar ca din cauza sebieie. dar nimeni nu zice de masacrele bosniacilor si in special cel de la Banja Luka… asa e si cu cosovarii…

So, what do you think ?